Hoppa till sidans innehåll

GS-brevet: Nystart för GS-brev

29 JUN 2018 10:46
Detta är det första av regelbundna GS-brev som kommer att komma från min sida. Dessa kommer att beröra vad som händer i vår verksamhet och tankar om nu- och dåtid. I detta första GS-brev vill jag beröra det utvecklingsarbete som pågår inom förbundet.
  • Skapad: 29 JUN 2018 10:46

Som ett led i arbetet med att nå målen om tillväxt för Svensk bandy startar vi efter sommaren igång ett omfattande utvecklingsprojekt som vi kallar ”Ny syn på barn- och ungdomsbandy”. Detta tvååriga projekt kommer att påbörjas direkt efter sommaren och projektledare kommer att vara Johan Eriksson. Varför gör vi då detta? ”Det handlar väl bara om att skapa mer aktiviteter med bandy för att växa”… Riktigt så enkelt är det inte och det har hela idrottsrörelsen identifierat. Svensk Idrott har tagit ett gemensamt beslut om att vi behöver få med ”så många som möjligt, så länge som möjligt” för att vara relevanta både på elit- och på breddsidan. En del i detta handlar om att idrotten behöver utveckla träning- och tävlingsformer som motverkar tidig utslagning och som framförallt får barn- och ungdomar att tycka det är roligt att idrotta. Inom bandyn ser jag också att vi behöver skapa en nationell samsyn över hur vi bedriver vår verksamhet. I våra distrikt görs mängder med bra saker för barn- och ungdomar, men vi behöver tydligare samla detta under ett nationellt grepp.

Hur gör vi då det? Jo, vi gissar inte vad barn- och ungdomar tycker är roligt med idrott utan förlitar oss på relevant forskning istället. Det kommer att bli Johans primära uppgift att översätta forskning om barn- och ungdomars idrottande till; hur ska vi spela bandy? Hur ska spelplanen se ut? Hur stora bör målen vara i olika åldrar? osv. Dessa och många andra frågor behöver vi få ordentliga svar på. Det görs som sagt redan mycket bra saker ute i våra distrikt och föreningar som vi ska ta till vara, men vi behöver också våga utmana strukturer som varit inbyggda i bandyn (och inom Svensk Idrott) i generationer. Kan vi hitta spelformer och träningsformer som passar alla barn- och ungdomars behov så kommer också bandyn att växa underifrån på ett bättre sätt. Till detta kommer vi även göra en ordentlig översyn över vår utbildningsverksamhet så att det hänger ihop med det projektet kommer fram till.

Utöver detta kommer vi att med start till hösten implementera föreningsutvecklare ute i våra distrikt som kommer att jobba tätt ihop med våra föreningar. Vi startar med en till hösten av totalt tre och övriga ska på plats så snart det är möjligt. Föreningsutvecklarna kommer spela en mycket viktig roll för att stötta våra föreningar i deras utveckling. Att föreningarna behöver mer stöd är identifierat sedan tidigare och med dessa resurser finns alla möjligheter till bra föreningsutveckling. Mycket fokus kommer att vara på att stärka upp organisationer, men även på rekrytering och andra föreningsfrågor. Jag ser med glädje fram emot att påbörja detta arbete!

I övrigt ser jag fram emot en säsong med bl.a. spännande elitmatcher, herrarnas VM i Vänersborg och mycket utvecklingsarbete inom Svensk Bandy. Det genomförs mycket bra aktiviteter i vår verksamhet som vi ska vara stolta över och med det engagemang som finns går Svensk Bandy en ljus framtid till mötes.

Jag vill med detta även passa på att önska alla en trevlig sommar! Vi ses till hösten.

Skribent: Peter Hodor
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF