Hoppa till sidans innehåll

Världsmålvakt förstärker Tillberga

24 AUG 2011 13:06
Den 28-årige stjärnmålvakten Marko Herajärvi har skrivit på för Tillberga.
  • Skapad: 24 AUG 2011 13:06

Marko kommer närmast från HaparandaTornio bandy och är Finlands landslagsmålvakt. Han har vid de två senaste VM-slutspelen utsetts till turneringens bästa målvakt. Nu har han bestämt sig för att fortsätta sin karriär i Tillberga och skrivit på ett kontrakt som är på 1+1 år.

- Det känns väldigt bra med Marko i truppen. En ung världsmålvakt med ambitionen att ta ytterligare steg i sin utveckling. Det kommer bli en bra långsiktig lösning för oss, säger sportchefen Peder Lönn i ett pressmeddelande.

Marko är en spektakulär målvakt som gärna bjuder publiken på en volt eller två när det är lugnt på egna planhalvan. Han säger om sin flytt 110 mil söderut;

- Jag vill se hur bra jag kan bli. Med TB kommer jag få perfekta förutsättningar i ett lag med stor potential. Jag har tränat med laget och det är otroligt kul att se hur många unga talanger man har ifrån egna ungdomsleden. Ambitionen är att stadga sig i Västerås och vara med på Tillbergas resa mot den yttersta toppen.

Marko Herajärvi är Tillbergas femte nyförvärv inför säsongen. Klara sedan tidigare är Oskar Robertsson, VSK, Johan Andersson, VSK, Jimmy Pettersson, Västanfors och Mattias Wiberg, Sirius. Tränare Per Fosshaug är nöjd med årets trupp och ser optimistiskt på kommande säsong.

- Jättekul att Marko är klar! En injektion i truppen och en fantastiskt bra målvakt och person. Vi kommer ha nytta av Marko både på och vid sidan av isen. Med tillskotten vi fått och med den utveckling som varit ser det riktigt intressant ut inför säsongen, säger Per Fosshaug.

Marko anländer till Västerås de närmaste dagarna och väntas göra debut i kvalet till Svenska Cupen den 2-4 september i Örebro.

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg