Hoppa till sidans innehåll

Tvillingarna Korén återförenas

21 APR 2011 09:40
GAIS Bandy har gjort klart med sitt första spelarförvärv inför den kommande säsongen.
  • Uppdaterad: 23 FEB 2012 14:32

Det är den 25-årige mittfälts- och försvarsspelaren Fredrik Korén som förstärker Göteborgarna. Han kommer närmast från Ale-Surte, men med moderklubb Vargöns BK. 

- Vi är riktigt glada att Fredrik Korén väljer att spela med GAIS Bandy, där redan hans tvillingbror Henrik är en tongivande spelare. Fredrik är en bra person och en spelare med styrka och fart. Han har en stor potential och vi är övertygade om att han kommer vidareutveckla sitt spel, säger GAIS Bandys sportchef Michael Hillström i ett pressmeddelande. 

Den 193 cm långe och Fredrik har elitseriemeriter från IFK Vänersborg, där han även vann SM-guld som P19-spelare och har även spelat i P19-landslaget, där han blev nordisk mästare.

- Riktigt roligt att få chansen i GAIS och Elitserien, känns kul med draget kring GAIS Bandy och vi har förutsättningar att skapa något riktigt bra, säger Fredrik.

Ny assisterande tränare
GAIS har även gjort klart med en ny assisterande tränare. Det är 28-årige Karl Fredrik "KF" Jonsson som kommer att finnas vid Jonas Holgerssons sida i vinter. "KF" kommer närmast från Kareby och han har bandybakgrund både som spelare och ledare. Dessutom blev han ett med svenska folket, när han i TV4 vann finalen i Biggest loser Sverige.

- Skall bli spännande att få arbeta med Jonas Holgersson, få har samma meritlista. Dessutom gillar vi båda offensiv bandy. Tänk att samtidigt få syssla med två saker som jag älskar, bandy och GAIS, säger "KF".

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg