Hoppa till sidans innehåll

Borlängeson tar över nykomlingen

26 APR 2010 08:41
Den förre landslagsspelaren Anders Hedlund, 39, blir ny tränare för den allsvenska nykomlingen Borlänge/Stora Tuna.
  • Skapad: 26 APR 2010 08:41

- Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Anders Hedlund. Nu siktar vi mot en bra placering i Allsvenskan den kommande säsongen, säger Hans Grandin, ordförande i Borlänge Bandy, i ett pressmeddelande.

Anders Hedlund har en mycket meriterad bakgrund som spelare. Han har rötterna i Borlänge och hjärtat i Borlänge/Stora Tuna Bandy, dessutom erfarenhet av både landslagsspel och allsvenskt spel och med flera säsonger i toppklubbar som Västerås, Falun och Örebro.
- A-laget har en medelålder på 21 år och en stark laganda, kämpavilja och stor talang. Anders har rätt ålder, ett brett bandykunnande och många nya idéer som kommer att passa laget utmärkt, konstaterar Mats Eltin sportchef för klubben.
- Jag ser fram emot att få samarbeta med den unga och talangfulla truppen. Borlänge Stora Tuna bandyklubb har en särskild plats i mitt hjärta och det känns som en stor förmån att få komma hem och dela med mig av de erfarenheter som jag skaffat mig genom åren, säger Anders Hedlund själv. 

Borlänge/Stora Tuna har som mål att föra bandyn vidare och framåt i distriktet och stärka dala-bandyn på Sverigekartan och det här är ett stort steg i den riktningen. Borlänge/Stora Tuna Bandyklubb har rönt framgångar de senaste åren.
- Satsningen med konstfrusen bandybana för 3 år sedan börjar nu bära frukt, konstaterar Hans Grandin. Genom seriesegern i Div. 1 Norra förra säsongen direktkvalificerade vi oss till Allsvenskan, och klättringen fortsätter. Vi har valt att till största delen satsa på egna ungdomar men har också en strategi som handlar om att rekrytera några nya ledare och spelare utifrån. Att få hälsa Anders Hedlund välkommen till klubben känns som en riktig fullträff. 

Bilden: Till vänster Mats Eltin, sportkommitéen, tillsammans med Anders Hedlund

Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg