Hoppa till sidans innehåll

Bollnäs köper loss Lukkarila

21 MAJ 2010 08:14
Bollnäs och Mikko Lukkarila var tidigare muntligt överens om en fortsättning. Nu har Bollnäs också köpt loss Mikko från HaparandaTornio, och skriver därför även ett 2-års kontrakt med den finske anfallaren.
  • Skapad: 21 MAJ 2010 08:14

Mikko Lukkarila har gjort två säsonger i Bollnäs som utlånad från HT Bandy. Framöver blir den finske landslagsmannen dock Bollnässpelare på “heltid”. Detta sedan Bollnäs köpt loss honom och inte längre behöver hyra honom. Affären betyder också att Bollnäs nu passar på att skriva ett nytt kontrakt med anfallaren. Det är ett rakt 2-års kontrakt det handlar om.

- Det är en spelare som vi tror väldigt mycket på. Det är därför som vi tog honom som ung tjugoåring. Jag tror att han har en väldigt bra utveckling, säger Sören Persson, Giffarnas sportchef, till giffarna.se
- Han har en potential att bli en riktigt, riktigt bra bandyspelare. Det är därför vi gör det här 2-års kontraktet, menar han.

Det är givetvis också tilltalande att ha Mikko i “egen ägo” numera jämfört med de tidigare säsongerna då han varit inlånad.
- Nu behöver vi inte fundera något mer på det. Framförallt är det bra för honom. Nu vet också han vad som kommer hända framöver under de närmaste två åren.

Gör viktiga mål
Mikko Lukkarila gjorde i vintras 27 mål och 4 målgivande passningar på 26 seriematcher och visade i övrigt att han blivit en bättre bandyspelare sedan han kom till Bollnäs. Kanske allra mest minns Bollnäsfansen hur han blev tvåmålsskytt och skickade Giffarna till SM-final med den iskalla straffen på stopptid i den avgörande SM-semifinalen i Sandviken.
- Det är många som gör mycket mål, men det gäller att göra de viktiga målen. Det gjorde han. De spelarna är väldigt bra att ha. Han gjorde bägge målen i avgörande semin. Det är inte vem som helst som gör det. Går man in och knäpper i en straff med 25 sekunder kvar, då klarar man av det här, säger Sören.

I och med den här affären blev också det sista frågetecknet kring Bollnäs a-trupp uträtat. Där kan man konstatera att Giffarna har en bra kontinuitet i det lag som nyligen tog sig till SM-final, och som har mer att utveckla. Med även Mikko Lukkarilas fortsättning ser för övrigt a-truppen ut att vara klar för ny säsong.
- Ja, den är klar. Vi hade räknat med honom, men nu är det spikat.

Foto: Stefan Sjödin

Skribent: Kenta Jönsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg