Hoppa till sidans innehåll

Barklund är Faluns första nyförvärv

10 JUN 2010 10:53
21-årige Linus Barklund har skrivit på för allsvenska Falu BS.
  • Skapad: 10 JUN 2010 10:53

Den klassiska dalaklubben har under våren tappat ett antal spelare, men kan nu presentera en positiv nyhet. Linus Barklund är fostrad och skolad i Västerås SK från bandyskolan upp till A-laget. De två senaste säsongerna har han spelat med Köpings IS i allsvenskan. 
- Jag tycker det ska bli otroligt spännande, Falun är ju verkligen ett av Sveriges mest klassiska bandylag. Jag är stolt över att få vara med på den resa som Falun nu påbörjar. Min roll kommer att vara som halv eller mittfältare, förhoppningsvis med mycket boll. Jag flyttar upp till Falun i mitten av augusti, nytt jobb och bostad väntar. Allt känns toppen, säger Linus i ett pressmeddelande från VSK Bandy.

Nye Falu-tränaren Ola Grönberg är nöjd med klubbens första nyförvärv.
– Linus Barklund kommer med sin speluppfattning och teknik att bli en värdefull spelare i vinter, säger han till falubsbandy.com.

Det är VSK:s samarbete med Falun som har resulterat i möjligheten till detta kontrakt.
- Det är av största vikt att vi håller en bra dialog med våra bandykollegor i Sverige då vi tar totalansvar för våra spelare fostrade i VSK. Vi tycker det är jättekul att Linus får möjlighet att ta detta steg i sin fortsatta bandyutveckling, säger Johan Ganebro, VSK Elit, i ett pressmeddelande.

Foto: Kenneth Flodström

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg