Hoppa till sidans innehåll

17-åring tar plats i Villas trupp

16 AUG 2011 19:36
Pojklandslagsspelaren Simon Artig har skrivit på ett 1+1-årskontrakt med Villa Lidköping.
  • Skapad: 16 AUG 2011 19:36

Simon har ingått i den grupp om nio juniorer som varit med och tränat med Villa Lidköpings A-trupp under hela försäsongen och var alltså den som erbjöds ett A-lags kontrakt.

- Simon har tagit stora kliv och utvecklats på ett bra sätt under försäsongen både på och vid sidan av planen, säger Villa Lidköpings tränare Ari Holopainen till vlbk.se och fortsätter:  

- Vi tror att Simon på sikt kan bli en riktigt bra elitspelare som också har möjlighet att fortsätta vandringen genom landslagen, han har god teknik och en bra skridskoåkning, avslutar Holopainen.
 
Simon, som förra säsongen blev bästa målskytt för Sverige då man tog silver i P17-VM i Finland, njuter givetvis av att få ta klivet upp i A-laget;

- För mig blir det en jättekick och jag hoppas givetvis att få komma med och få speltid även om det naturligtvis främst blir ett läroår.

- Att få vara med och spela och träna med de spelare som för bara några år sedan var mina idoler känns otroligt häftigt. 
 
Villas klubbchef Jonas Johansson;

- Vi har en tydlig uttalad policy i föreningen som säger att vi skall ha en stomme i laget som bygger på killar från Lidköping med omnejd. Vi har under försäsongen haft med en grupp killar som vet att de krigat om ett A-lags kontrakt och det har förhoppningsvis stimulerat dem till en fortsatt satsning mot att bli en elitspelare.

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg