Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Jonsson Lasse Sandlin i samband med SM-finalerna i bandy 2011.

Vi sörjer Lasse Sandlin

17 MAR 2020 07:03
Journalisten Lasse Sandlin dog på Södersjukhuset i Stockholm natten till söndagen den 15 mars. Hjärtat orkade inte längre. Jag vill inte tro att det är sant. Snälla, hjärtevarma, begåvade Lasse, som aldrig sa ett ont ord om en människa.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2020 16:53

Han föddes den 2 oktober 1943 i Hofors. Han var en av mina bästa vänner. Jag känner mig hedrad över att vara den enda som fått sova över i hans lägenhet på Atlasvägen i hemkommunen Nacka. Jag fick det under löftet att inte kommentera den uteblivna städningen. Vilket jag ändå gjorde. Jag fick stanna.

Han hade många vänner, hundratals, som sörjer djupt. Lasse älskade idrott, speciellt Hammarby i alla former, och bandy låg hans hjärta nära. Han var en av initiativtagarna till Svenska Bandyförbundets Hall of Fame. Våra sammanträden kommer aldrig att bli desamma utan honom.

Han var en legendar under sin levnad. Kunnig inom många områden. Han jobbade nästan 42 år på Aftonbladet dit han kom från Gefle Dagblad 1966. Han hade olika roller på tidningen men det var som sportkrönikör han blev känd och uppskattad. Trots sitt milda väsen kunde hans penna vara vass.

Jag citerar hans mångårige vän och kollega Ken Olofssons lysande text om Lasse i Aftonbladet. Det här skrev Lasse bland annat efter Sveriges fiasko i fotbolls-VM i Italien 1990.:

”Tretton fjantar förklädda till fotbollsspelsspelare. Tretton förskrämda typer som svek en hel nation när dom var skyldiga att vinna. Tretton Italienturister från Sällskapsresan 4 som för alltid kommer att förknippas med svensk fotbolls största fiasko någonsin”.

Lasse behöll sitt goda humör och humor in i det längsta. För att åter citera redaktör Olofsson. Så här sa Lasse när de skildes åt efter ett av Olofssons besök på SÖS:

”Ingen är så gammal att han inte hoppas få leva ett år till”.

Vi saknar dig enormt, Lasse.

Vila i frid.

Göran Söderlund

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF