Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tommy Svensson Deltagarna i utbildningen Ungdom Elit 2020/21.

Utbildning: Deltagarna i Ungdom Elit samlades i Nässjö

29 SEP 2020 14:09
I helgen som gått genomfördes den första av två träffar i utbildningen Ungdom Elit.
  • Skapad: 29 SEP 2020 14:09

På lördagen drillades deltagarna av Agne Bergvall i träningens tecken. Han föreläste om träningslära, träningsplanering och tester som ligger till grund för all idrott och specifikt även för bandyn.

– Hasse Andersson från Nässjö IF höll i förevisning på isen med ett härligt gäng 16–17-åringar. På isen fick vi även en bra inblick i skridskoteknik då en av deltagarna, Christer Johansson från Katrineholm, har det som sitt adelsmärke inom bandyn, säger Kjell Edberg, utbildningsansvarig på Bandyförbundet.

Deltagarna fick även möjligheten att leda ungdomarna på isen under söndagen.

– Här kan man känna lite oro innan men efteråt när man diskuterar vad som skett så blir det en positiv slutkläm, menar Kjell.

Med under helgen var också den nytillsatte förbundskaptenen för vårt P17-landslag, Patrik Sandell från Vetlanda. Han berättade om sin digra bakgrund som elitspelare och landslagsman, men även hur han ser på ungdomsbandyn och hur han tänker utifrån sitt nya uppdrag som förbundskapten.

– Helgen genomfördes friktionsfritt under Tommy Svenssons (Motala) överseende då han på ett föredömligt sätt ser till att allt flyter på med boende, mat, instruktörer med mera, säger Kjell.

Den andra träffen är inte bestämd vart den ska vara då den ska genomföras i samband med ungdomshelgen som av tradition brukar genomföras helgen innan den stora finalhelgen i Uppsala.

– Vi återkommer om vart den helgen går av stapeln när vi vet, säger Kjell.

Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg