Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kjell Edberg Jens Lind var en uppskattad föreläsare vid elittränarträffen i Stockholm.

Uppskattad elittränarträff i Stockholm

23 AUG 2019 15:38
Det blev en lyckad och givande helg där både föreläsare och deltagare gjorde ett mycket bra intryck genom att engagera sig och bjuda på sig själva.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2019 16:39

Träffen började med att Göran Kenttä, Fil.Dr från GIH och RF, arbetade med gruppen både teoretiskt och praktiskt vad det gällde ett hållbart ledarskap. Andemeningen är att man ska må bra och fungera över tid i en hållbar tränarkarriär. Efter lunch arbetades det i grupper med frågor som sedan redovisades för varandra. 

Efter det tog den nya landslagsledningen plats på scen, fyra nya förbundskaptener för vårt herrlandslag. Tyvärr var Micke Carlsson sjuk, men de övriga tre berättade hur de såg på säsongen och att de även vill få till en bra kommunikation med de församlade tränarna. Här fick tränarna möjligheten att utifrån några frågor ge sin syn på vad som kan vara viktigt i deras arbete för att få till en bra dialog under säsongen. Det kom upp ett flertal synpunkter som förbundskaptenerna tog till sig och svarade på. Det kändes som att alla fick komma till tals och att alla såg fram mot en härlig landslagssäsong.

På söndag morgon tog Robert Tennisberg tag i taktpinnen och lotsade deltagarna genom arbetet om en attraktiv bandy. Det var en punkt som vi hade uppe med start förra året och där vi jobbade vidare i år. Det diskuterades i grupper utifrån färdiga frågor och redovisades även här för varandra med möjlighet till diskussioner även i helgrupp. Det kom fram väldigt mycket positivt och om man ska försöka sig på en sammanfattning vad det gäller spelet så vill alla se fart, böljande spel, tufft, känslor, många situationer och individuella prestationer. Nu vet vi det och så hoppas vi att det blir så under säsongen!

Söndagen avslutades med mycket uppskattad och intressant föreläsning av Jens Lind. Hans budskap var mod, passion och lusten att utvecklas. Han berättade så inlevelsefullt som bara han kan om flera av hans möten med människor inom idrotten och berättade även ingående om hur dessa reportage inte alltid blev som han hade förväntat sig.
Alla kunde sedan ta sig hemåt med ett leende på läpparna efter en trevlig och förhoppningsvis givande helg i Stockholm!

Per Selin, Svensk Elitbandy
Kjell Edberg, Svenska Bandyförbundet

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Nyheter Dam-VM
Seminarie Dam-VM