Hoppa till sidans innehåll
Foto: Patrik Karlsson/Lars Wennerholm Alexander Mayborn (till vänster) och Pierre Roos inleder snart sina anställningar på Svenska Bandyförbundet.

Två nyanställda Bandyambassadörer – Alexander och Pierre förstärker förbundskansliet

28 JAN 2021 07:32
Vi kan stolt presentera två starka nyförvärv till Bandyförbundets nyetablerade kansli i Vänersborg.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2021 07:32

Alexander Mayborn blir Bandyambassadör med ansvar för Barn/Ungdom och Utbildning medan Pierre Roos tar rollen som Bandyambassadör med ansvar för Föreningsutveckling.

36-årige Alexander är uppväxt i Vänersborg och är bandyfostrad i Blåsut. Därefter har han spelat i Elitserien med IFK Vänersborg, Sirius och Gripen Trollhättan. Han hann även med att representera sin moderklubb Blåsut i Allsvenskan och division 1 både som spelare och tränare. 

Alexander har arbetat med barn- och ungdomsutveckling för SISU under flera år och jobbar för närvarande med föreningsutveckling på fritidskontoret i Vänersborg. I början av mars kommer han att anta rollen som Bandyambassadör med ansvar för Barn/Ungdom och Utbildning inom Svenska Bandyförbundet

– Det känns fantastiskt kul att få jobba med något man brinner starkt för. Det stora handlar om att ta vid det goda jobb som Johan och Kjell drivit. Utvecklingen med nya spelformer, skridskokul och bandykul samt bandyns nya utbildningsträd. Jag är mån om bandyn och vill att så många som möjligt ska hitta till vår idrott. Det är viktigt att vi jobbar mycket med att få barnen och ungdomarna så delaktiga som möjligt på både träningar och matcher. Vi ska utmana och utveckla dem på sina egna villkor. Vi strävar efter att alla som deltar ska bli sedda och har kul i vår idrott, säger Alexander till svenskbandy.se.

Från och med måndag 1 februari anställs 46-årige Pierre Roos som Bandyambassadör med ansvar för Föreningsutveckling.

Hans arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att starta upp utvecklings- och processarbete i föreningarna, samordna ekonomiskt stöd från RF/SISU, samverkan mellan distrikten och att genomföra regelbundna föreningsbesök.

Pierre har en lång bakgrund som elitspelare i Västerås, Falun och Sirius samt elittränare. Numera är han förbundskapten för P21-landslaget samt biträdande kapten för P19-landslaget.

– Jag har även en bakgrund som ansvarig för bandygymnasiet i Uppsala under tolv år och har arbetat ytterligare fem år inom skolvärlden. Sedan midsommar 2019 har jag arbetat som konsult inom projektet Välmående Bandyförening, berättar Pierre.

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg