Hoppa till sidans innehåll

Svenska Cupen: VSK till final efter dramatik

19 OKT 2019 22:48
AIK bjöd regerande svenska mästarlaget VSK på väldigt tufft motstånd i den andra semifinalen i Svenska Cupen. VSK lyckades krångla sig ur ett underläge och vinna med 6-4.
  • Skapad: 19 OKT 2019 22:48

Västerås hade mycket boll utan att skapa speciellt många målchanser i den första halvleken. AIK pressade högt och tog tillvara på sina chanser och ledde med 2-1 i paus.

– För att få energi och fart i spelet måste man upp och jaga. Vi har jobbat på vissa saker och skapar bra tryck, men vi orkar inte riktigt hela matchen, säger AIK-tränaren Pelle Fosshaug till svenskbandy.se.

AIK utökade visserligen ledningen till 3-1 efter paus, men därefter kom tre raka mål från Västerås. AIK lyckades kvittera till 4-4 innan Linda Lohiniva sköt segern till VSK med matchens två sista mål.

– Det var extremt svårt ikväll och vi gör det svårt för oss själva. Men vi visar styrka och vet att vi kan vända om vi tror på det. Det är extremt skönt att vinna även om vi spelar dåligt, säger Linda till svenskbandy.se.

– Vi är jättenöjda med prestationen ikväll, men vi gillar självklart inte att förlora, säger Pelle Fosshaug.

Resultatet innebär att AIK ställs mot Villa Lidköping i söndagens bronsmatch medan VSK möter Skutskär i premiärupplagans final.

– Om vi spelar som vi gjorde ikväll kommer vi att få det svårt mot Skutskär. Jag tror att dagsformen kommer att avgöra imorgon, säger Linda.

TILL MATCHPROTOKOLLET >> 

 
SÖNDAG 20 OKTOBER

16.30 Bronsmatch, Villa Lidköping-AIK
19.00 Final, Skutskär-Västerås

TILL SVENSKA CUPENS HEMSIDA >>  

HÖJDPUNKTER FRÅN MATCHEN:

Skribent: Erik Jonsson

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Nyheter Dam-VM