Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gert Holmér Matilda Svenler och 17-åriga talangen Tilda Ström har öst in mål för Villa i serieinledningen. Svenler toppar skytteligan på tio mål medan Ström är tvåa med sju fullträffar.

Svenler hyllar 17-åriga anfallskollegan: ”Hon knackar redan på dörren till landslaget”

27 NOV 2019 12:27
Inför seriestarten pratades det mest om Västerås och Skutskär. Men efter tre omgångar toppar outsidern Villa Lidköping tabellen med full poäng.
  • Skapad: 27 NOV 2019 12:27

– Jag tror ingen hade räknat med att vi skulle leda serien, men det är kul för oss och bra för dambandyn att serien är jämn. Det är roligt för oss att vara med och slåss i toppen, säger Villastjärnan Matilda Svenler till svenskbandy.se.

I både Svenska Cupen och World Cup föll Villa Lidköping mot Skutskär i jämna semifinaler, men i den senaste omgången av Elitserien fick Villa jubla efter 7-4 hemma mot Skutskär.

– Inställningen inför matchen var att kriga och lita på vårt spel, vi vet att vi är tillräckligt bra för att slå topplagen. Det har saknats något tidigare i år, vi har varit nära men inte riktigt där. Det var vår tur nu och det var skönt för självförtroendet och framtiden, säger Matilda och fortsätter.
– Vi är ett ungt och ganska nytt lag, men vi är starkare jämfört med förra året. Alla har blivit äldre och fått mer rutin. Sen handlar det om att kunna spela ihop en trupp och vi har fått behålla stora delar av laget. Sen har vi ett spel som vi verkligen tror på.

Matilda har i vanlig ordning hittat nätet i Elitserien och redan gjort tio mål. Tvåa i skytteligan är hennes 17-åriga anfallskollega Tilda Ström med sju fullträffar.

– Det är en spelare jag verkligen vill hylla. Hon har tagit stora kliv jämfört med förra året och kan bli hur bra som helst. Det är en riktigt stor talang, en riktig striker. Hon är en jätteviktig spelare för oss och knackar redan på dörren till landslaget, säger Matilda.

  
VECKANS MATCHER I ELITSERIEN:

Lör 30/11 13:00 AIK-KS Bandy
Lör 30/11 13:00 Uppsala BoIS-Skutskärs IF
Lör 30/11 15:00 Sandvikens AIK-Västerås SK
Lör 30/11 15:00 Skirö AIK-Villa Lidköping BK

TILL HELA SPELPROGRAMMET >>  

Skribent: Erik Jonsson

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF