Hoppa till sidans innehåll

Söråkers IF hoppar av Elitserien Dam

19 JUL 2019 14:18
Söråkers IF har i dagarna informerat Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté att de dessvärre beslutat sig för att inte ställa upp i Elitserien Dam kommande säsong.
  • Uppdaterad: 19 JUL 2019 14:18

– Det är med sorg och vemod i hjärtat som Söråker idag meddelar att de inte kan komma till spel i elitserien. Likt fotbollens Åshöjden har vi byggt upp en verksamhet och skapat möjligheter för flera spelare att utvecklas, vilket lett till att många fått dra på sig den blågula landslagströjan. Som lag har vi kvartsfinal som största merit, skriver tränarna Ellen Persson, Håkan Palm och Stefan Strandlund i ett pressmeddelande.

– De sista tre åren har varit tuffa och vi har kämpat på med en tunn trupp som gjort ett fantastiskt jobb och alla individer har utvecklats mycket tack vare att vi alla knutit näven och mött de bästa lagen, likt kampen mellan David och Goliat. Men tyvärr måste vi nu, på grund av den redan tunna trupp som fått fler avhopp av olika personliga skäl, kasta in handduken mitt i sommaren. Vi satsar på att flytta upp våra F17-tjejer som i år haft samarbete med Hammarby för att komma till start i den norra allsvenskan. En sorgsen tränarstab som ändå är stolt över att under så många år satt Söråker på bandykartan.

Svenska Bandyförbundet har nu inlett processen med att hitta ett lag som kan ersätta Söråker i Elitserien Dam med kort varsel.

– Uppsala BoIS (som är det lag som står på tur) tillfrågats om att ta den vakanta plats som uppstått och vi hoppas innerligt för dambandyns skull att de antar platsen, säger tävlingsenhetens Micke Eriksson.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info