Hoppa till sidans innehåll

Rapport från internationella förbundets kongress

11 FEB 2016 11:09
Årets kongress i samband med VM i Uljanovsk bjöd på flera intressanta presentationer och beslut gällande bandyns utveckling framöver. Nedan några av de viktigaste punkterna;
  • Skapad: 11 FEB 2016 11:09

- Boris Skrynnik omvaldes som FIB's ordförande för nästkommande fyra år. Som vice ordförande valdes Svenska bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson. Dessutom valdes Arne Anderstedt till ledamot av Styrelsen(EC). Arne kommer vidare ha rollen som ordförande i VU. Antal ledamöter i EC utökades från 6 till 10. Nya länder i EC kretsen är Tyskland och Kazakstan.

- Stig Bertilsson presenterade en strategisk plan för det internationella förbundets arbete de närmaste åren. Stort fokus kommer att ligga på utökade resurser på FIB's kansli för utvecklingsarbete, ökade intäkter på sponsorsidan, dam/flick-bandyns betydelse, översyn av kommittéernas roll och sammansättning samt en effektivare kommunikation. Ambitionen är att dessa åtgärder kommer att leda till att vi, till slut, når det övergripande målet; bandy i OS! Planen godkändes med en stor applåd!

- En delegation från Sandviken/Gävle presenterade sitt VM koncept för 2017 på ett mycket professionellt sätt vilket gillades av Kongressen. Som traditionen bjuder så överlämnade Ulyanovsk FIB fanan till Sandviken/Gävle vid avslutningsceremonin inför ett stort antal åskådare.

- Mycket glädjande var vidare att Kina hade en stor representation under mötet. Man ansökte om att få stå som arrangör för dam-VM 2018. Efter en mycket imponerande presentation så beslutade Kongressen att godkänna Kina som arrangör av Dam-VM 2018.

-Knut Audun Sörensen från Norge presenterade vidare en jämförelse mellan bandyn och redan godkända idrotter i Vinter-OS avseende de viktigaste kriterierna för ett deltagande i spelen.

- Utan tvekan så ligger vår sport bra till vid en sådan analys. Hur dessa synnerligen intressanta data kommer att kommuniceras vidare är nästa viktiga beslut att ta.

kongress

Fr. v: Boris Skrynnik, Guo Chao, Stig Bertilsson

Skribent: Lars Olofsson, Johann Bernövall

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF