Hoppa till sidans innehåll

Räkna med bra bandy

17 FEB 2020 15:52
Bandy och multiplikationstabellen, går det att kombinera? Ja, Tranås Bois har anställt pedagoger som hjälper klubbens ungdomar att hinna med både skolan och träningen.
  • Skapad: 17 FEB 2020 15:52

Först glosförhör, geografi och nöta tabeller. Därefter macka och yougurt för tre kronor stycket, lite häng med lagkompisarna och sedan träning på isen. Hur låter det?

- Det är otroligt uppskattat, säger Jocke Karlsson, klubbchef i Tranås Bois.

 För andra säsongen erbjuder klubben läxhjälp för sina skolungdomar, mellan måndag och torsdag klockan 14-18, varje vecka. Då finns fem utbildade pedagoger på plats – fyra anställda och en farmor – för att hjälpa till med pluggandet.

 - Vi tränar redan klockan 16.30 och många föräldrar har svårt att komma från jobbet för att skjutsa till träningen vid den tiden, säger Jocke Karlsson.

- När barnen sen väl kom hem sent på kvällen hade de varken gjort läxorna eller ätit mellanmål, då blir det lätt konflikt. På det här sättet kan de äta middag tillsammans i lugn och ro istället och både träningen och läxorna är klara. Alla nöjda!

 Tranås har en stor ungdomsverksamhet med 180 barn från bandykul och uppåt. Föreningens tradition att vara stark på flick- och damsidan håller i sig och nästan hälften aktiva är tjejer.

 - Vi har väl inte direkt sett någon tillströmning som kan kopplas ihop med läxhjälpen, men vi tror att vi kan ha en fördel när föräldrarna ska hjälpa sina barn att välja idrottsaktivitet och ser att bandyn har en bra verksamhet både på och utanför planen, säger Jocke Karlsson.

 Ikväll är föreningen dessutom med i Lilla Sportspegeln i Barnkanalen på SVT, klockan 19.15. Häromveckan kom en reporter och en fotograf till träningen och hängde med ända från skolan, hela eftermiddagen och till långt efter träningen på kvällen.

- Det vara väldigt spännande. Kul att vår verksamhet uppmärksammas, förhoppningsvis kan fler ta efter, säger Jocke Karlsson. För våra ungdomar har klubbhuset blivit som en naturlig samlingsplats varje dag. Det känns förstås jättebra!

 

Skribent: Anna Lindén
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF