Hoppa till sidans innehåll
Foto: Romus Ramström/Privat

Projekt: Finn ska locka nya damdomare till bandyn

12 SEP 2020 10:36
Regel- och domarkommittén (RDK) jobbar aktivt för att få fler bandydomare, både damer och herrar. Som ett led i detta har Finn Persson projektanställts under tre månader.
  • Skapad: 12 SEP 2020 10:36

För fem år sedan startades damdomarprojektet av RDK.

– Några år senare hade vi ca 20 tjejer som dömde bandy i Sverige och en bit över 50 i världen och det får ses som en framgång. Som i alla projekt så går det lätt i stå när man når lite framgång och så blev fallet för oss. Idag är vi nere runt ett tiotal tjejer som dömer och vi är i stort behov av nya. Internationellt ser det fortsatt bra ut men ett krafttag måste tas nationellt, säger Håkan Sjösten, ordförande i RDK.

För att locka fler kvinnliga domare har Finn Persson engagerats och har redan inlett projektet genom att ringa runt till föreningar med damverksamhet.

– Det har bara varit positiva tongångar hittills och de tycker att det är ett bra projekt som startar igång. Jag kommer fortsätta ringa runt under hösten, säger Finn Persson till svenskbandy.se.

– Att få fram en tjugotal nya domare är ett drömscenario, men vi ska komma ihåg att varje enskild ny domare är positivt, säger Håkan Sjösten.

Vill du veta mer om projektet eller testa på att döma bandy?
Mejla This is a mailto link 

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info