Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ida Frid, Bildbyrån

Pengaregn när ungdomsbandyn får över 1,4 miljoner

13 NOV 2019 14:57
I samband med årets utbetalning av Gräsroten tilldelas ungdomsbandyn 1 403 697 kronor. Totalt har 37 298 supportrar fördelat pengarna på 133 föreningar.
  • Skapad: 13 NOV 2019 14:57

Den bandyförening som får mest är Västerås SK med sina 142 064 kronor, följt av Hammarby IF som får 97 953 kronor och Bollnäs GIF som får 82 590 kronor.

– Svenska Spels Gräsroten gör en reell skillnad för idrottsföreningar i landet, säger Stefan Bergh, Riksidrottsförbundets generalsekreterare. Genom sitt outtröttliga engagemang klarar föreningarna av mycket själva, men tack vare Gräsroten kan de göra det där extra som bidrar till att idrottsfamiljen fortsätter att växa genom att fler barn och ungdomar kommer i rörelse.

Det är sjunde året i rad som Svenska Spel via initiativet Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Som vanligt är det Svenska Spels kunder som själva fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.

– Heja ungdomsidrotten! Vi på Svenska Spel ser alltid fram emot den här tiden på året, när vi genom Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten, säger Patrik Hofbauer, VD på Svenska Spel. Att möjliggöra för fler barn och ungdomar att bli en del av den svenska idrottsfamiljen och komma i rörelse är otroligt viktigt. Gräsroten är ett av sätten vi väljer att dra vårt strå till den stacken.

Enligt en undersökning bland föreningarna i landet så svarar över hälften, 57 procent, att de med hjälp av Gräsroten får möjlighet att uträtta något som annars inte hade varit möjligt. Pengarna används främst till träningsmaterial, cuper, ledarskapsutbildningar och dagligverksamhet.

  
EDSBYNS IF 

– Barn- och ungdomsverksamhet är den viktigaste hörnstenen i vår förening, säger Thomas Mårtens, marknadschef på Edsbyns IF Bandy. Gräsroten ger oss möjlighet att erbjuda barn att ”prova på” vår verksamhet om man till exempel inte har råd med egen utrustning. Tack vare Gräsroten ges fler ungdomar även möjlighet att gå på vår Sommarbandyskola, då vi tack vare detta kan subventionera avgifterna och dessutom kan vi subventionera deltagaravgifterna för vår ungdomsverksamhet.

VETLANDA BK

– Gräsroten är ett viktigt ekonomiskt stöd, säger Andreas Söderman, kontaktperson för media på Vetlanda BK. I fjol användes pengarna från Gräsroten bland annat för att köra bussar med skolungdomar till bandyhallen och för att kunna hålla Bandykul, vår aktivitet för de allra minsta spelarna som är helt kostnadsfri för de som är med och spelar. I år kommer vi investera inom material men också inom utrustning såsom slipmaskiner.

IFK VÄNERSBORG

– Gräsroten är ett bra sätt för våra supportrar att bidra till IFK:s stora satsning på Bandyskola för flick- och pojkbandy i Vänersborg, säger Magnus Berner, styrelseledamot och ordförande Sport och Ungdom i IFK Vänersborg. Pengarna är ett betydande tillskott och går oavkortat till föreningens långsiktiga satsning på barn och ungdomar. Vi ger möjlighet till fler barn att delta i vår populära Bandyskola, ett lärande i lekens tecken.

 
OM GRÄSROTEN 

Svenska Spel hejar på svensk idrott och vill att fler kommer i rörelse. Därför delar vi ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten. Det är kunderna i AB Svenska Spel och Svenska Spel Sport & Casino AB som bestämmer vilka idrottsföreningar som får pengar. Som kund i respektive bolag kan du välja att stödja tre favoritföreningar i Gräsroten. I år har 682 638 kunder möjliggjort att 8 556 föreningar inom 71 idrotter får dela på pengarna. Utöver de 50 miljoner kronorna får även samtliga anslutna föreningar ett garantibelopp från Svenska Spel på 1 000 kronor. Det gör att den totala utbetalningen i år uppgår till cirka 58,3 miljoner kronor. Mer information om Gräsroten >>  

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF