Hoppa till sidans innehåll

Lidköping siktar högt i P17-VM

07 MAR 2020 07:00
P17-VM står för dörren. Det är första gången någonsin som ett internationellt idrottsevenemang ordnas i Lidköping och målsättningen är hög. ”Vi hoppas att det ska slå alla tidigare liknande bandyarrangemang”, säger Fredrik Broberg från Laik.
  • Skapad: 07 MAR 2020 07:00

Att ett världsmästerskap är stort råder ingen tvekan om. Men inte bara för deltagarna. Fredrik Broberg från Lidköpings AIK har högsta ansvaret för arrangemanget och han vill att det ska bli världsklass förstås.

- Jag har varit med och ordnat andra turneringar tidigare, med betydligt fler lag, men jag hade inte kunnat föreställa mig vad ett VM innebär, säger han.

Fem lag deltar i turneringen; Sverige, Finland, Norge, Ryssland och Team Europa. Finland och Ryssland anländer till Arlanda vid lunchtid på torsdag nästa vecka och där och då tar Laiks ansvar vid.

- Då ska vi stå beredda med en buss som ska köra spelarna till Lidköping, säger Fredrik Broberg.

Fram till den 16 mars står föreningen för allting kring lagen. Det blir möjligt genom ekonomisk stöttning från Svenska bandyförbundet.

Alla lag bor på samma hotell i Skara och bussas till arenan i Lidköping.

De ska serveras mat, ha tillgång till isen för att lära känna arenan, vara tillgängliga för eventuella dopningskontroller. Därtill ska det finnas sjukvårdare, massörer för de som önskar, id-kontrollanter och en hel del annan service.

Och det är inte bara spelarna som ska tas om hand. Tio domare från de olika länderna är på plats och bor på hotell i Lidköping och även dom ska tilldelas istid inför turneringen.

Utöver detta ska en mängd olika poster bemannas, såsom sekretariat, servering, publikvärdar, sargvakter och mycket annat.

- För första gången ska alla matcher från ett sådant här mästerskap livesändas på webben och det tarvar folk med kunskap. Vi från Laik står för all personal som krävs under turneringen, säger Fredrik Broberg.

På fredagskvällen ordnas en konsert i pingstkyrkan i Lidköping med bland andra sångerskan Erica Sjöström från dansbandet Drifters. Och på lördagen hålls kamratmiddag på hotellet i Skara, då alla spelare äter mat tillsammans.

Fredrik Broberg lever intensivt med evenemangets alla delar de sista dagarna innan invigningen, men trots allt som ska göras är han lugn:

- Vi är en grupp om sex personer som jobbar med det här. Alla har olika ansvarsområden och jag är helt trygg med att vi har kontroll. Vi vill göra ett arrangemang som slår alla tidigare mästerskap för den här åldersgruppen. Det är vår målsättning, säger han. 

Skribent: Anna Lindén
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF