Hoppa till sidans innehåll

Larsson och Roos tar över P19-landslaget

19 MAJ 2020 11:26
Jesper Larsson, 34 år, och Pierre Roos, 45, kommer leda det svenska P19-landslaget framöver.
  • Skapad: 19 MAJ 2020 11:26

– Vi har skrivit 2-årsavtal med både Jesper och Pierre. Det är två engagerade personer, som varit med runt olika landslag tidigare. Målsättningen är att åter bli bäst på P19-nivå, säger Anders Bergström, ordförande i Bandyförbundets landslagskommitté.

Jesper kommer att ha rollen som huvudansvarig förbundskapten och Pierre blir biträdande förbundskapten.

Trots sin unga ålder har Jesper redan en hel del ledarerfarenhet. Bland uppdragen finns tre säsonger som huvudtränare för IFK Vänersborg P20-lag samt tränare i Frillesås, där laget avancerade från division 1 till Allsvenskan. Han har dessutom genomgått bandyns populära elittränarutbildning. Det senaste året assisterade han Ari Holopainen i Vänersborgs elitserielag, något han kommer att fortsätta med. Den gångna säsongen var han dessutom biträdande förbundskapten till Mattias Rehnholm i P19-landslaget.

– Det var en jätterolig upplevelse att få vara med förra året. När man jobbar med duktiga spelare och ledare blir man ännu mer taggad. Jag är jätteglad att jag fick frågan och vi har redan börjat prata om revansch. Förra säsongen förlorade Sverige finalerna i P17-, P19- och P21-VM. Det är en häftig utmaning att försöka gå hela vägen, det är självklart målet, säger Jesper till svenskbandy.se.

P19-VM är preliminärt planerat till 21-24 januari 2021. Spelort är ännu inte fastställd, men mästerskapet kommer att genomföras i Ryssland. Vid sin sida kommer Jesper att ha Pierre Roos och Anders Nilsson, slip- och materialansvarig.

– Jätteviktigt att Anders Nilsson är med oss. Han är oerhört betydelsefull för killarna i laget och ledarna, det är en väldigt go person, säger Jesper och fortsätter.
– Det ska även bli kul att jobba med Pierre, det är en rutinerad, härlig och lugn person.

Pierre har en lång karriär som elitspelare i Västerås, Falun och Sirius bakom sig. Han har dessutom ansvarat för bandygymnasiet i Uppsala under tolv år och varit assisterande tränare till Thony Lindquist i Sirius. De senaste åren har han ansvarat för Sveriges lag i Universiaden 2019 samt P21-landslaget. Kommande säsong kommer han att vara huvudtränare för Hammarby i Elitserien.

– Det känns jätteroligt att få jobba med Jesper. Vi har träffats ett par gånger och han känns väldigt kunnig och påläst. Det ska bli roligt att utbyta erfarenheter och försöka skapa ett vinnande lag tillsammans, säger Pierre Roos.

Skribent: Erik Jonsson

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF