Hoppa till sidans innehåll

Landslag: Utökad spelarkontakt ersätter septemberläger

24 AUG 2020 09:54
Under september hade landslagskommittén planerat att genomföra sex landslagsläger. På grund av rådande pandemi ställs samtliga in.
  • Skapad: 24 AUG 2020 09:54

– Vi vill inte att den enskilde spelaren skall behöva fundera på beslutet åka eller tacka nej, säger landslagskommitténs ordförande Anders Bergström.

Kommer dessa läger till stånd längre fram under säsongen?

– Det är för tidigt att i nuvarande situation säga något hundraprocentigt om när, hur och var.

– Vad vi kan gå ut med redan nu är dock att samtliga Förbundskaptener kommer varje månad att ha Teamsmöten med sin Träningstrupp.

Träningstrupp? Sju olika träningstrupper med totalt 217 spelare har under våren och försommaren redovisats här på SBF:s hemsida. Kanske hittar du dom dock lättast i sin helhet om du tittar i Johan Svedboms exklusiva kompendie, Landslagssäsongen 2019-2020, på över 70 sidor.

Du finner alla trupper där i slutet av kompendiet >>  

  
Åter till den mötesform som nu i Coronatider blivit så etablerad, Teams.

Verksamheten kommer därmed att utökas?

– Det är kanske att överdriva, men vi kommer definitivt att öka regelbundenheten i kontakten mellan förbundskaptenerna och spelarna, säger en smått belåten Anders Bergström.

Hur sker den viktiga kontakten med klubbledarna då?

– Vissa av förbundskaptenerna är igång med att planera Teamsmöten även där.

En av landslagskommitténs största succéer de senaste säsongerna är de så kallade Inspirationsdagarna för flickor och pojkar under 15 år. Genomförandet har letts av Förbundskaptenerna för 15-årslandslaget och skett regionalt med en träff under våren och en under hösten. Den senare på is. Totalt har bortåt 150 ungdomar deltagit årligen.

Hur blir det med dom?

– Ansvaret för dessa sorteras numera under kommittén Barn och Ungdom och genomförandet har delegerats till distrikten, berättar Anders Bergström.

Vi kan inte släppa kontakten med Anders Bergström utan att fråga hur det blir med VM nr 1, i Irkutsk för säsongen 2020-21, som ligger bara cirka två månader bort.

– Vad vi vet är att de numera har is, varit lite strul med det under eftersommaren, FIB har möte den 1 september, då tas beslutet.

Skribent: Curt Einarsson

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info