Hoppa till sidans innehåll
Foto: Romus Ramström

Landslagen gör unik flick- och dambandysatsning

01 OKT 2020 08:14
Under längre tid har det jobbats med att få till mer verksamhet än de två landslagen, F17 och Dam. Häromåret togs ett initiativ att utöka omfattningen med matcher mot Norge i samband med SM-finalen i Uppsala men det slutade med någon form av flopp.
  • Skapad: 01 OKT 2020 08:14

Lite svårt är det med landskamper om de bandyidkande länderna har relevanta hinder. Nu händer det saker på en gång. Raljera med ketchupeffekt finns det grund eller att nya grepp måste tas i dessa coronatider.

Inte oviktigt är att den nye, unge förbundskaptenen Olle Wiberg driver på. Nu kommer damlandslaget matchas mot ett Team Europa med internationella spelare som till vardags spelar i Sverige. Nästan tio tjejer i detta lag representerar exempelvis Ryssland nationsmässigt. Sverige kommer även att ställa ett 19/21-lag på benen som ska försöka matcha damlandslaget och det nya Team Europa i en trelagsturnering.

Turneringen planeras att äga rum i den nya hallen i Katrineholm den 18-20 december.

Olle Wiberg:

– Vi ville skapa bra matcher för damlandslaget i resan mot VM i Sverige 2022 och då kom också tankarna in på ett utvecklingslandslag. Team Europa blir ett riktigt vass motstånd för oss. Och det vore märkligt om inte ett svenskt Utvecklingslandslag eller ett Ungdomslandslag också ville hävda sig.

Vad säger Ryssland, Finland och Norge om att släppa sina bästa spelare på detta sätt?

– Vi har bara nåtts av positiva tongångar, nästa gång, när Coronan har släppt, kanske vi också kan ha med tjejer från USA, säger Anders Bergström i landslagskommittén.

Anders Bergström låter också meddela att Sverige har motionerat till FIB om att spela ett U-VM för tjejer i åldrarna 18-23 år. Samt att F17-VM spelas varje år.

Ni ser att inget ont utan det har något gott med sig.

Eller att ketchupflaskan för flick- och dambandy är på väg att tömmas. Tre nya landslag och utökade mästerskap skvallrar om detta.

Skribent: Curt Einarsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg