Hoppa till sidans innehåll

Kurs i konsten att göra is

03 FEB 2020 12:15
Slät som ett dansgolv och vit som ett papper. Kraven på en bandyis är höga. Nu kallar Svenska Bandyförbundet till utbildning för ismakare – inte minst i syfte att lyfta dem som jobbar med isarna dag och natt.
  • Skapad: 03 FEB 2020 12:15

Ni har säkert sett dem – vaktmästarna som står med händerna på ryggen och stirrar på isen. De ser ut att ha det lugnt och skönt, men inget kunde vara längre från verkligheten. De spanar ut över den blanka ytan med noggranna kännarögon.

 Isläggning är ett hantverk som kräver fingertoppskänsla. Ytan ska inte bara vara perfekt för bandyspelarna att åka på, den ska också vara kritvit och fri från stora sprickor.

Ett närmast omöjligt uppdrag i det ombytliga vädret som råder.

 För att uppmärksamma ismakarna runt om i föreningarna ordnar nu förbundet en utbildning.

- Vi vill gärna uppmuntra, lyfta och stötta dem som jobbar med isarna, säger Lars Wennerholm, ansvarig för arenor, anläggningar och föreningsutveckling i förbundet, och dessutom en av ledarna för kursen.

- Förutsättningarna är olika på olika platser i landet och vi tror att ismakarna kan ha nytta av att träffas och utbyta erfarenheter. Dessutom ska vi lyssna till experter på ismaskiner och på kylteknik.

Kursen hålls i Göranssons arena i Sandviken den 10 till 12 mars och vänder sig till alla som har erfarenhet av att arbeta med is. Den kommer att ge praktiska tips när det gäller iskvalitét, säkerhet på och omkring isbanan, vad man kan göra om isen spricker samt kunskap om nya ismaskiner.

Anmäl dig till utbildningen här

 

 

Skribent: Anna Lindén
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF