Hoppa till sidans innehåll

Klubbat: Det blir en bandyhall i Bollnäs

18 DEC 2017 22:13
Under måndagskvällen klubbade kommunfullmäktige i Bollnäs igenom en försäljning av det så kallade SJ-området till Bollnäs Bandys fastighetsbolag.
  • Skapad: 18 DEC 2017 22:13

Sifforna efter omröstningen blev 35-7 till fördel för en försäljning så att Bollnäs kan bygga en bandyhall.

– Det känns jätteskönt, framförallt att det är så stor majoritet för beslutet. Det är ett stort beslut, det kommer kosta att pengar och det kommer att behöva diskuteras framåt också, säger Marie Centerwall, kommunalråd (S) till Bandypuls efter omröstningen i fullmäktige.

Nu ska en detaljplan tas fram och innan själva hallen kan börja byggas måste marken saneras och byggnader säkras upp mot järnvägen.

– Det här känns jättebra, vi har drivit det här väldigt länge på olika sätt. Vi var kanske inte rätt ute när vi började resan, vi slutade tänka bandyhall och tänka mer så att "om vi gör så här så blir det bra för alla". Vi måste se bredare, säger Robert Lindgren, klubbchef i Bollnäs Bandy, till Bandypuls och fortsätter.

– Positivt att det blir nere på stan, med bra tillgänglighet. Ska man utvecklas måste man ha bra förutsättningar, det här är förmodligen de bästa förutsättningarna man kan få.

  
TILL MER INFORMATION PÅ BANDYPULS >>
 

TILL MER INFORMATION PÅ BOLLNASBANDY.SE >>  

Skribent: Erik Jonsson

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Nyheter Dam-VM