Hoppa till sidans innehåll

Klart: Jönköping Bandy tar plats i Allsvenskan dam – allt startade med ett mejl

03 NOV 2020 12:37
För drygt en månad sedan fanns inget damlag i Jönköping. Nu står det klart att Jönköping Bandy ställer upp med ett lag i Allsvenskan södra i vinter.
  • Skapad: 03 NOV 2020 12:37

Klubbens ordförande, Måns Lindell, förklarar bakgrunden till Sveriges nyaste bandylag.

– Vi har länge funderat på hur vi ska få igång flick- och damverksamhet i klubben och allt startade med ett mejl jag fick för ungefär en månad sedan.

Denise Stendahl hörde sig för om möjligheten att få spela bandy.

– Jag frågade tillbaka om hon hade några kompisar som var intresserade. Hon fick snabbt ihop tre-fyra stycken och efter två veckor var de tio spelare. Då blev det plötsligt allvar och vi kallade spelarna till ett möte.

Under mötet gick telefonerna varma och fler spelare anslöt till laget.

– För en vecka sedan hade vi 18 spelare. Det är en härlig blandning med tidigare elitspelare och några som knappt spelat bandy men åkt mycket skridskor. Sen tillför vi några egna produkter i 15-årsåldern, berättar Måns.

Jönköping letade därefter plats att delta med laget i seriespel under säsongen och hörde av sig till Svenska Bandyförbundet.

– Jag pratade med Micke Eriksson på bandyförbundet som skulle undersöka saken. Han återkom några dagar senare och berättade att AIK:s utvecklingslag dragit sig ur Allsvenskan och erbjöd oss att ta deras plats i serien.

Samtidigt som Jönköping Bandy övervägde erbjudandet så tillkom fler spelare i truppen.

– Efter att ha vägt för- och nackdelar tog föreningen igår kväll (måndag) beslutet att tacka ja till spel. Vi bedömer att vi kan hantera det och vi ser det som betydelsefullt att våra yngre spelare får kvinnliga förebilder och att detta även är viktigt i ett jämställdhetsperspektiv. Sen medför detta såklart ökade kostnader för klubben och vi behöver hitta intäkter för att finansiera satsningen.

Jönköping tar plats i Allsvenskan dam södra och ställs mot följande lag: Hammarby IF, Spånga Bromstens BK, Västerstrands AIK, Västerås SK U, IFK Vänersborg, Skirö AIK U, Sunvära SK, Tranås BoIS, Villa Lidköping BK U.

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg