Hoppa till sidans innehåll

Klart: Hon är Årets Spelare Dam 2020

01 APR 2020 12:58
För 46:e gången i ordningen har det nu blivit dags att presentera vem som utsetts till Årets Spelare på damsidan i svensk bandy.
  • Skapad: 01 APR 2020 12:58

Årets Spelare Dam går 2020 till en superveteran i sammanhanget, men som trots sina sju VM-guld och fyra SM-guld aldrig tidigare har fått utmärkelsen. Den här säsongen räckte det visserligen "bara" till en semifinalplats med klubblaget i SM-slutspelet, men när de blågula färgerna skulle försvaras, ja då gick det hela vägen till VM-guld igen. Med en lagkaptensbindel mer eller mindre intatuerad i sin personlighet och med en vinnarskalle som skulle kunna försätta berg. Årets Spelare Dam 2020 - Frida Rutqvist, AIK Bandy.

Juryns motivering:

"Frida har under många år varit den sammanhållande länken i både sitt klubblag och landslaget. Hon är en naturlig ledare och lojal lagspelare som alltid sätter laget främst. Hon är en vinnare personifierad och har en förmåga att få ett lag att jobba mot ett och samma mål och är därmed en stor förebild för många spelare. Från sin försvarsposition stöttar och styr hon sin lagkamrater på ett föredömligt sätt. Som försvarsspelare har hon sin styrka i positionsspelet samt volleyspelet och oftast är hon omöjlig att komma förbi".

Se alla tidigare vinnare av priset till Årets Spelare på damsidan >>

Skribent: Svenska Bandyförbundet
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF