Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Henriksson Domarna i F17-finalen på Studenternas 2020; huvuddomare Victoria Bergström flankerad av assisterande domarna Matilda Jacobsson och Hanna Hansson.

Klart: De prisas som Årets Domare

25 MAR 2020 13:27
Svensk bandys regel- och domarkommitté har nu utsett Årets Domare på herr- och damsidan för säsongen 2019/20.
  • Skapad: 25 MAR 2020 13:27

För första gången delas priset till Årets Domare ut både på herr- och damsidan och inte uppdelat på huvuddomare och assisterande domare, men frågan är om inte årets pristagare på damsidan hade vunnit oavsett konkurrens och kriterier. Efter att ha tagit fortsatta kliv i sin utveckling blev det den här säsongen både VM-final för damer och F17-final på Studenternas för Årets Domare Dam - Victoria Bergström.

"Victoria har tagit stora steg i sin utveckling som huvuddomare och bygger sitt domarskap på stor spelförståelse. Året kröntes med en stark insats i VM finalen i Oslo och i F17-finalen på Studenternas", skriver juryn i sin motivering.

På herrsidan hittar vi även där en domare som hade uppdrag i Uppsala den gångna helgen. Tillsammans med kollegorna Daniel Labe och Andreas Lindvall Viktorsson styrde han hem lördagens herrfinal på ett tryggt och säkert sätt och efter att ha imponerat under längre tid står det nu klart att han prisas som Årets Domare Herr - Per Jakobsson.

"Per har under flera år varit en av våra främsta assisterande domare. Har utvecklat sin teknik till närmast fulländning tillsammans med ett kraftfullt kroppsspråk och stor ödmjukhet", skriver juryn i sin motivering.

Skribent: Svenska Bandyförbundet
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF