Hoppa till sidans innehåll

Julbrev från Bandyförbundets ordförande

23 DEC 2020 18:13
När detta skrivs så står svensk bandy om några dagar inför vår största högtidsdag Annandagen. Normalt en dag fylld av bandy där vår sport i många delar får årets största uppmärksamhet.
  • Skapad: 23 DEC 2020 18:13

Årets annandag är inte som våra tidigare då 2020 lärt oss att Covid 19 är något mycket allvarligt som vi alla måste ta på största allvar. Vi inom Svenska Bandyförbundet har under hösten tagit beslut för att vi skall kunna förhålla oss till de regler som vårt samhälle fastställt. Det är också vår inställning att göra så även i fortsättningen även om det gör det rent idrottsliga illa.

För att möta det senaste direktivet från Folkhälsomyndigheten har vi från förbundet en riktig julklapp till våra barn och ungdomar i åldern 12 – 19 år INSPIRATIONSLANDSLAGET >>. Ett landslag för alla där vi kommer att bjuda på träningspass som man kan utföra på egen hand utformade av våra specialister på området.

Om vi nu inte kan tävla fullt ut på planen så kanske INSPIRATIONSLANDSLAGET kan bli en tävling mellan våra klubbar i att få med så många som möjligt av sina spelare. Vi klurar vidare på hur denna tävling ska kunna se ut och vilket pris man kan vinna.

Rustar för ett steg efter Covid

Vi är som nämnt i en besvärlig tid men olika tider ger olika möjligheter. För vår del så jobbar vi just nu på med att förverkliga den plan vi lagt för åren 2020 och 2021. En plan som innehåller ny tränarutbildning, nya spelformer för våra yngsta, en Trygg Bandy, Välmående föreningar exempel på projekt som just nu pågår och som drivs av förbundet. Om vi lyckas med det vi nu försöker genomföra kommer vi att kunna se positiva effekter redan under våren 2021.

Ledarengagemang

Till er alla bandyledare runt om i Sverige vill jag rikta ett stort och uppriktigt tack för allt arbete ni gör för våra barn och ungdomar med flera. Utan er insats vore vår sport ingenting. Kanske är det svårt att se ljusglimtar när möjligheterna att bedriva träningar och matcher begränsas. Vi får hoppas att vaccinet blir vårt ljus i tunneln och att vi tillsammans kämpar oss igenom även denna utmaning.

Med önskan om En God Jul och Ett Gott Nytt År

Per-Anders Gustafsson

Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg