Hoppa till sidans innehåll

Internationellt: Blir det inomhusbandy i Helsingfors?

27 APR 2017 15:44
I många år har en bandyhall funnits på önskelistan i bandy-Finland. Nu finns planer på en hall i Helsingfors, men först måste finansieringen lösas.
  • Skapad: 27 APR 2017 15:44

Med ledning av Helsingforsklubbarna HIFK och Vesta kan drömmen om en hall bli verklighet inom en snar framtid. 

Hur finansiering ska se ut är den stora frågan för tillfället.  

– Det har fastnat i stadsstyrelsen på grund av att finansieringsfrågorna inte har varit lösta. Det är det som vi nu jobbar hårt med, berättar Markus Larsson som är vice ordförande för Vesta och har jobbat med hallprojektet i närmare två år.

– Det finns egentligen två huvudspår. Det ena alternativet är att det här är ett public-private-projekt där staden står för en del av kostnaderna och privata medel för en annan del. Det andra alternativet är att fundera på ett helt privat initiativ där en investerare skulle ta över hela projektet och sedan hyra ut hallen åt staden. Vi bollar med alternativen och vi får se hur vi kommer framåt. Men generellt är jag förhoppningsfull om att komma vidare och vi för en bra dialog med staden för tillfället, säger Markus till Svenska Yle.

Enligt ritningarna skulle hallen innehålla en fullstor bandyplan och läktarplatser för 1 500 åskådare. Projektets budget rör sig kring 10-11 miljoner euro varav hallens andel uppskattas vara cirka 9 miljoner euro. 

– En hall skulle ha en oerhört stor betydelse för bandyn i Finland, både på junior- och seniorsidan. Det finns mycket juniorbandy i Helsingforsområdet. Det skulle såklart förlänga säsongen och på sikt kunna ge oss bra möjligheter att arrangera VM-turneringar, säger det finska herrlandslagets förbundskapten Antti Parviainen till svenskbandy.se. 

Skribent: Erik Jonsson

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF