Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Henriksson

Herr: Så spelas SM-slutspelet 2020

16 FEB 2020 19:32
Under söndagseftermiddagen avslutades Elitserien för herrar och nu står det klart vilka lag som kommer att ställas mot varandra i SM-slutspelet.
  • Skapad: 16 FEB 2020 19:32

Redan innan söndagens avslutande omgång stod det bland annat klart att Edsbyns IF hade säkrat seriesegern i Elitserien för herrar, att Åby/Tjureda åker ur och att Frillesås tvingas kvala för att hänga kvar. Under söndagen blev det också klart att IK Sirius tvingas göra de sistnämnda sällskap i kvalspelet. Detta efter att ha förlorat det direkt avgörande hemmamötet med IFK Vänersborg med 1-4.

De fyra lag som nu ska spela åttondelsfinaler, i dubbelmöte enligt UEFA-modellen, är AIK Bandy, IFK Motala, Vetlanda BK och Hammarby IF. AIK kommer att ställas mot Hammarby och IFK Motala mot Vetlanda BK och båda åttondelsfinalerna spelas på tisdag respektive torsdag kommande vecka.

Under söndagskvällen genomfördes även slutspelsvalen av de tre topplagens tränare, direktsänt i Sveriges Radio, och seriesegrande Edsbyns Magnus Olsson fick först välja vilken halva av slutspelsträdet han ville ha sitt lag på. Valet föll på att spela på samma halva som Sandvikens AIK.

– Alla är otroligt bra bandylag som vi har stor respekt för, men valet föll på Sandviken. Vi har gjort bra prestationer mot dem tidigare under säsongen, sade "Kuben" Olsson i Radiosportens sändning.

Det innebär då följdaktligen även att Villa Lidköping BK kommer att tillhöra samma halva av slutspelsträdet som Västerås SK.

När det gällde val av kvartsfinalmotståndare så valde både Edsbyn och villa att möta varsin segrare av åttondelsfinalerna. Edsbyn ställs mot vinnaren mellan IFK Motala och Vetlanda BK medan Villa ställs mot vinnaren mellan AIK och Hammarby.

– Det är lag som kommer ha spelat två matcher tidigare under veckan och haft ett tufft schema. Dessutom har vi gjort bra prestationer mot dem tidigare, sade Villa-tränaren Johan Sixtensson i Radiosportens sändning.

Sist ut att välja var Sandvikens AIK och tränaren Joakim Forslund meddelade att laget väljer att möta sjätteplacerade Broberg Söderhamn i sin kvartsfinal.

– De har en jättefin inomhushall där uppe och nu ska vi spela utomhus hemma, men vi är vana att spela inne. Dessutom är det relativt nära dit och det blir en bra ekonomi i det, sade Forslund.

SM-finalen för herrar spelas på Studenternas IP i Uppsala lördagen den 21 mars.

Se alla speldatum för herrarnas SM-slutspel nedan.

Skribent: Svenska Bandyförbundet
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF