Hoppa till sidans innehåll

Herr: Kvalen avslutade - två nya lag i Bandyallsvenskan

15 MAR 2020 20:07
Under söndagen avslutades kvalspelen till Elitserien Herr och Bandyallsvenskan och när allting nu summeras så står det klart att det blir totalt, från kvalen, två nya lag i den näst högsta serien.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2020 20:07

Kvalet till herrarnas Elitserie blev dramatiskt in i det sista. Inför söndagens avslutande omgång riskerade IK Sirius att ramla ur den högsta serien till förmån för Falu BS. Lagen stod på samma poäng inför omgången, men Uppsala-laget hade en något bättre målskillnad att gå på.

Det blev dock inte speciellt mycket till dramatik under söndagen, för samtidigt som Sirius ångade på och gjorde 5-0 på Lidköpings AIK i den första halvleken så låg Falu BS, som var tvungna att vinna med minst tre bollar fler än Sirius, under med 2-1 borta mot Frillesås BK.

Det blev tillslut Falu-seger med 8-5 på Sjöaremossen, men då Sirius vann med hela 9-0 så lyckades de blåsvarta hålla sig kvar i Elitserien och därmed får Falu BS göra ytterligare en säsong i Bandyallsvenskan. Sedan tidigare var Frillesås klara för spel i Elitserien nästa säsong.

I kvalet till Bandyallsvenskan hade Kalix och Västanfors redan säkrat avancemanget från Grupp A, men i Grupp B skulle det under söndagen avgöras om Surte BK eller Jönköping Bandy skulle göra UNIK sällskap till den näst högsta serien. Surte var tvungna att ta poäng i hemmamötet med redan klara UNIK för att ta sig förbi Jönköping i tabellen, men någon poäng var västgötarna aldrig nära.

Istället för nerv och drama kunde Jönköping fira avancemanget i kavaj då UNIK:s 4-0-ledning i paus tillslut slutade med en förkrossande 10-0-seger i Ale Arena. Ett resultat som innebär att Jönköping och Västanfors blir de två nya inslagen i Bandyallsvenskan nästa säsong.

Skribent: Svenska Bandyförbundet
Epost: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg