Hoppa till sidans innehåll

Här är Årets Juniorer inom svensk bandy

26 MAR 2020 10:58
Svensk bandy fortsätter att hylla de som hyllas bör och nu har det blivit dags att presentera Årets Junior på såväl pojk- som flicksidan.
  • Skapad: 26 MAR 2020 10:58

Årets Junior på flicksidan hittar vi mellan stolparna i ett av landets bästa lag. Ett lag där hon fått ta över kostymen efter en världsmålvakt, men där hon också imponerat stort. Årets Junior heter Sofie Millqvist, Villa Lidköping BK.

Juryns motivering:

"Sofie Millqvist är en spelare som tagit stora framsteg de gångna säsongerna. Denna säsong har hon axlat rollen som Villa Lidköpings trygga punkt i målet. Att åta sig rollen efter en värdsmålvakt har Sofie klarat med bravur. Hon är en stabil, trygg och otrolig följsam målvakt som skapar stort lugn runt omkring sig. Tittar vi tillbaka en säsong var hon en stor bidragande faktor till F17-landslagets VM-guld i Finland. Den utveckling Sofie gjort är inspirerande att följa. Här har vi en framtida världsmålvakt. En målvakt innehar en utsatt position, vilket gör det extra imponerande att se det lugn och mogna spel som Sofie inbringar, trots sin unga ålder".

På pojksidan hittar vi Årets Junior med ett SM-guld runt halsen. När Edsbyns IF under säsongen slog rekord i tätt försvarsspel i Elitserien korrelerade det med att en framtida försvarsgeneral börjat få rejält med speltid i A-laget. Under säsongen har han varit med i samtliga matchtrupper i Elitserien och SM-slutspelet och dessutom utsågs han till turneringens bäste försvarare när det svenska P19-landslaget tog sig till VM-final i Finland i januari. Årets Junior är Jesper Granqvist, Edsbyns IF.

Juryns motivering:

"Jesper är en modern försvarsspelare som både är en stark försvarare och är trygg med bollen. Han har i P-19 landslaget varit en ledargestalt på och utanför planen och har styrt laget från sin liberoposition. Jesper har under säsongen tagit en ordinarie plats i elitseriens tätaste försvar".

Skribent: Svenska Bandyförbundet
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF