Hoppa till sidans innehåll
  • 01_539pxFoto:
  • 02_539pxFoto:
  • 03_539pxFoto:

Hallen i Katrineholm tar form – ”Vi bygger för framtiden”

05 MAJ 2020 16:47
Coronaviruset stoppar inte hallbygget i Katrineholm. Projektet håller tidplanen och i oktober ska hallen stå redo för bandysäsongen.
  • Uppdaterad: 05 MAJ 2020 16:47

I mars inleddes markarbetet och de gamla läktarna revs. De första delarna i hallens grundkonstruktion har börjat resas och arbetet kommer att fortgå under våren och sommaren.

Totalt investeras 115 miljoner kronor i projektet varav 76 miljoner är kostnaden för hallen.

– Vi har gjort bedömningen att det på lång sikt inte fungerar att ha en så stor isyta utomhus med tanke på hur klimatet förändras. Därför bestämde vi oss för att bygga en hall som håller i framtiden, säger Göran Dahlström (S), kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm, till svenskbandy.se.

– Det kommer givetvis att spelas bandy i den, men den är även till för andra idrotter och allmänheten. Jag ser framför mig en midsommarafton 2021 som firas på is med musik, lotterier och skridskodans.

Som en ny stadsdel

Hallen är en del i projektet att utveckla Backavallen som idrottscentrum.

– Förhoppningsvis kommer vi se en ökad idrottsturism och att fler människor lockas till isidrotterna i Katrineholm. Hallen kommer inte bara att bli bra utan även snygg både utvändigt och invändigt. Det blir som en ny stadsdel runt Backavallen och det kommer ramas in av bostadshus, säger Göran.

Samtidigt som den nya hallen byggs så rivs två mindre isytor på Backavallens område. Kommer allmänheten få plats i den nya hallen?

– Vi har länge vetat att kylsystemet är utdömt och vi var tvungna att göra något. För oss är det viktigt att hallen inte bara används för bandy, även skolor, allmänheten och andra föreningar ska kunna nyttja den. Konkurrensen om istid blir inte lika stor i och med att det kommer vara is året runt i hallen, tidsschemat blir inte lika pressat. Hallen ska gynna så många som möjligt. Vi bygger för framtiden, säger Anneli Hedberg (S), ordförande i Service- och tekniknämnden i Katrineholm.


SE SVT SÖRMLANDS INSLAG FRÅN HALLBYGGET >>  

Skribent: Erik Jonsson

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF