Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Tennisberg

Hallen i Gubbängen äntligen klar – "Enorm betydelse för barnidrotten i Stockholm"

27 JUL 2020 16:57
I närmare 15 år har Stockholmsbandyn kämpat för att få till en hall att bedriva verksamhet i. Nu står skridsko- och bandyhallen i Gubbängen äntligen klar.
  • Skapad: 27 JUL 2020 16:57

Stockholmsklubbarna har fått vänta länge, men i höst kan man äntligen flytta inomhus. I början av augusti kommer vaktmästarna att börja göra is och därefter väntar en invigning under hösten.

– Hallen kommer att ha en enorm betydelse för barnidrotten i Stockholm. Isen ligger inte på en betongplatta och hallen kan därmed endast användas för att ha is i. Detta ger möjligheter till att ha is året runt, säger Py Börjeson, ledamot i Bandyförbundets anläggningskommitté till svenskbandy.se.

Hallen är byggd över den gamla ispisten på Gubbängen och en ny isyta har byggts där den gamla speedway-banan låg. 

– Det innebär att det kommer finnas två fullstora isytor på Gubbängen framöver, men vi har fortfarande stora problem med isbrist i Stockholm, menar Py. 

Den nybyggda hallen kommer ha ca åtta omklädningsrum och plats för runt 2 000 åskådare vid matcher. 

– Dessutom finns det bra lokaler i hallens övervåning med möjligheter att nyttja som kontor samt att ge bra förutsättningar för bandygymnasiet, säger Py och fortsätter.
– Det är en fantastisk hall där stora möjligheter också finns för föräldrar som vill vara med när barnen tränar. Det är viktigt med vettiga förutsättningar även för föräldrar som följer med sina barn till träningarna. 

Skribent: Erik Jonsson

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info