Hoppa till sidans innehåll

Håkan Sjösten blir tillförordnad kanslichef

20 SEP 2019 14:39
Den tidigare elitdomaren Håkan Sjösten har anställts som tillförordnad chef på Svenska Bandyförbundets kansli.
  • Skapad: 20 SEP 2019 14:39

I februari slutade förbundets generalsekreterare (GS) Peter Hodor. En process med ett rekrytera en ny GS ska nu inledas.

– Förbundets styrelse ser också, i ett kortare perspektiv, att kansliet behöver en ledare. Styrelsen har därför tagit beslutet att anställa Håkan Sjösten som tillförordnad kanslichef. Håkan ska dels coacha och leda kansliet. Samtidigt ska han starta processen med tidplan, kravprofil samt en mindre rekryteringsgrupp för att anställa en GS senast under våren 2020, säger Bandyförbundets ordförande Per-Anders Gustafsson.

– Det är en inspirerande uppgift. Jag har varit nära kansliet i min roll som regel- och domarkommitténs (RDK) ordförande och har sedan länge förstått att behovet finns av en ledningsfunktion. Nu när jag fick denna möjlighet tvekade jag inte. Det är på deltid där jag kommer närvara någon dag i veckan på kansliet, alltid torsdagar och i stort sett alltid tillgänglig övriga dagar också. Förtroendeuppdraget som RDK:s ordförande påverkas inte av detta uppdrag utan fortsätter som tidigare, säger Håkan.

 
Är det inte en viss utmaning i detta uppdrag?

– Jo, verkligen och det är precis det jag gillar. Att få leda processen med bred förankring kring en ny GS är häftigt. Att få coacha och leda kansligänget, som har så stor erfarenhet, är en utmaning. Främst beroende på att så mycket nytt lagts på dessa personer från några som slutat och i en krympande ekonomi även då med någon tjänst mindre, säger Håkan och fortsätter.

– Redan dagen efter att styrelsen tog beslutet började jag sondera vissa viktiga arbetsuppgifter. Mitt uppdrag är initialt begränsat till sista april, i första hand beroende på när ny GS går in i rollen. Den korta tiden som tillförordnad kanslichef gör att jag sätter igång omgående. Fokus ligger på de prioriterade områden jag fått från vår förbundsordförande Per-Anders samt önskan från kansliets personal som onekligen, av naturliga själva vet vad som måste prioriteras den närmaste tiden.

 
Vilka utmaningar ser du i uppdraget?

– Det står inte helt klart ännu, men prioriterade områden som alla är överens om är HR-relaterade frågor och arbetsmiljö. Vi måste också, alla vi som jobbar inom bandyn, på ett tydligare sätt dokumentera våra uppdrag och kommittéer och våra nämnder samt förbundsstyrelsens medlemmar tydliggöra vilken support från kansliet som önskas. Kansliet besitter en stor kompetens men tiden är begränsad. Lika tydligt är också att kansliet går ut och erbjuder sina tjänster och här tillsammans hittar tydligare former inom förbundet, säger Håkan och fortsätter.

– Vi står absolut inför en del utmaningar, det är ju en av anledningarna till denna satsning men vi måste samtidigt komma ihåg att så mycket är bra. Våra starka sidor måste även de lyftas fram och utifrån allt detta tillsammans med en ökad öppenhet och glädje tar vi oss an vinterns utmaningar i vår härliga sport. Vi har också en ny ordförande i förbundet. Det är väldigt viktigt att vi som finns runt honom hittar våra plattformar så vi kan supporta på bästa sätt så tid skapas då även han står inför utmaningar och pusslet med att få tiden att räcka till.

Håkan har tidigare arbetat som ekonomiansvarig inom Uppsala kommun i Knivsta på 80-talet. Därefter många år som försäljnings- och marknadschef inom dagligvaruhandeln där leda personal hörde till vardagen. Meriterna inom bandysporten är mångåriga. Sedan rätt många år äger Håkan tillsammans med sin familj ett antal fastighetsbolag som nu utgör kärnan i vardagen.

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF