Hoppa till sidans innehåll

GRATTIS: Lasse Wennerholm firar 25 år på Bandyförbundet

05 NOV 2020 12:56
Idag är det 25 år sedan Lasse Wennerholm gjorde sin första arbetsdag på Svenska Bandyförbundet.
  • Uppdaterad: 05 NOV 2020 12:56

Under sina år på förbundskansliet har uppgifterna varierat, men Lasses engagemang för bandyn har hela tiden varit starkt.

– Jag har alltid jobbat mot föreningar och distrikt på något sätt. Det har innefattat skolprojekt, ungdomsserier- och läger för flickor och pojkar, ungdomslandslag, utbildning för ungdomsledare, anläggningsfrågor, arrangemang som bandyfinalerna, säkerhetsansvar, landslag och internationella kontakter och uppdrag. Operativa uppdrag under både senior- ungdoms-VM, tävlingsfrågor och

bandymaterial. Från 2005 och framåt har jag lagt ned mycket arbete med hallar, berättar Lasse, som numera mestadels arbetar med anläggningsfrågor och föreningsutveckling.

Minnena är många och projekten som Lasse deltagit i har varierat.

– Ett kul projekt var Bandyburken som kom till i början av 2000-talet. Bandyförbundet fick många frågor om att skicka övningar till föreningar och ledare. Första tanken var att fylla en cd-skiva med material, men tekniken utvecklades snabbt. Förslaget blev istället att göra en särskild hemsida för detta. Jag, Göran Åslund (då ordförande i Bandyförbundets utbildningskommitté) och flera personer jobbade intensivt med detta. Miska Suves stod för handritade övningar som Conny Bouvin (fd Karlsson) scannande in. Med bandyburken var bandyn först bland alla lagidrotter att ha träningsövningar- och program på nätet, säger Lars och kommer snabbt in på bandyn i Ronneby.

– Anläggningskommittén arbetade i många år tillsammans Fredriksbergs BK och hade en bra dialog med Ronneby kommun om att få till en konstfrusen bana. 2011 blev den verklighet. Idag är det på vintern en av de mest besökta idrottsplatserna i hela Blekinge och Fredriksberg har en välfungerande verksamhet.

Kontakten med människor, både i Sverige och utomlands, är något som Lasse värdesätter högt.

– Arbetet har haft många positiva spin off-effekter. Inte minst arbetet med bandyn i USA. I samband med jul- och nyår 1998-99 arrangerades en resa med tre svenska ungdomslag till Minneapolis. Jag kom i kontakt med Chris Middlebrook (bilden till höger) och sedan den träffen har vi utvecklat en härlig vänskap. Vi bestämde oss för att dra igång en sommarbandyskola i USA. Den startades 2000 och har fortsatt sedan dess. Våra familjer har blivit goda vänner och Chris och jag har daglig kontakt. Jag har fått många fina vänner både i Sverige och utomlands. Det har gett ett otroligt stort mervärde.

Tack för dina 25 år i bandyns tjänst! Och grattis i förskott på din 60-årsdag!

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info