Hoppa till sidans innehåll
Foto: IDA FRID

Gräsroten: Nytt pengaregn över ungdomsbandyn

10 NOV 2020 14:51
I år får Sveriges ungdomsbandy totalt 1 400 764 kronor genom Svenska Spels ungdomsinitiativ Gräsroten.
  • Uppdaterad: 10 NOV 2020 14:51

Det står klart när den ordinarie utbetalningen som sker den 11 november räknas ihop med den extrainsatta förskottsutbetalning som genomfördes tidigare i våras.

Totalt har 43 159 supportrar fördelat pengarna på 132 föreningar. Den förening som får mest är Hammarby IF Bandy med 165 872 kronor, följt av Västerås SK Bandy med 151 933 kronor och Bollnäs GIF som får 75 254 kronor.

– Idrottssverige har haft ett tufft år och därför är Svenska Spels ungdomsinitiativ Gräsroten viktigare än någonsin. Tillskottet till föreningarna betyder mycket och kommer att bidra till att ungdombandyn i Sverige kan fortsätta växa och välkomna fler tjejer och killar till ett liv i rörelse, säger Stefan Bergh, Riksidrottsförbundets generalsekreterare. 


Foto: Bildbyrån

– Gräsroten är otroligt viktiga pengar för oss för att kunna fortsätta att kombinera ungdom- och elitidrott samt jobba med samhällsengagemang i Söderhamn. Pengarna är direkt avgörande, speciellt i dessa tuffa och ovissa tider, så vi är grymt stolta att ha sånt stöd från Gräsroten och våra supportrar, säger Svenne Olsson, klubbchef i Broberg Söderhamn Bandy IF.


Foto: Bildbyrån

– Vi i Hammarby vill att bandy ska vara en idrott för alla. Med bidraget från Gräsroten kan vi exempelvis utbilda nya ungdomsledare och hålla nere kostnaden för våra idrottsutövare. Den här typen av ekonomiskt stöd utifrån är inte bara viktig oss utan för all barn- och ungdomsidrott, säger Jonna Nyman, ungdomsansvarig i Hammarby IF Bandy.

För åttonde året i rad delar Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, ut miljonbelopp till ungdomsbandyn i Sverige. I år är det dock första gången som pengarna delas ut vid två tillfällen. Till följd av coronapandemins utbrott betaldes närmare 660 000 kronor ut redan i april och när höstens ordinarie utbetalning nu genomförs betalas resterande årsbelopp om ytterligare över 741 256 kronor ut. Som vanligt är det Svenska Spels kunder som själva fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.


Foto: Bildbyrån

– Gräsroten är viktigt för oss i VSK Bandy. Vi, liksom många andra idrottsföreningar, har haft tufft med likviditeten det här speciella året. Bidraget gör det möjligt för oss att fortsätta vårt långsiktiga arbete att utveckla vår ungdomsverksamhet, säger Stefan ”Lillis” Jonsson, ungdomsansvarig i Västerås SK Bandyklubb.

– Pengarna från Gräsroten hjälper oss att skapa så bra förutsättning som möjligt för våra ungdomar. Den tidigare förskottsutbetalningen var ett tacksamt bidrag då det har varit ett kämpigt år på många sätt. Bidraget gör att vi kan investera i material och istider och låta våra ungdomslag har möjlighet att åka på bortamatcher, säger Johanna Strandberg, tillf. ordförande i Bollnäs GOIF BF.

– Det har varit ett och fortsätter alltjämt att vara ett utmanande år för alla, och den svenska idrottsrörelsen utgör inget undantag, säger Patrik Hofbauer, VD på Svenska Spel. Därför ser vi extra mycket fram emot årets utbetalning av Gräsroten där vi, med vårens förskottsutbetalning inräknad, delar ut totalt 45 miljoner kronor till ungdomsidrotten. Pengarna hoppas vi bidrar till att Sveriges alla idrottsföreningar kan fortsätta med sitt viktiga arbete att få fler barn och ungdomar i rörelse.

TILL MER INFORMATION OM GRÄSROTEN PÅ SVENSKASPEL.SE >>  

Enligt en undersökning* bland föreningarna i landet så används pengarna från Gräsroten främst till träningsmaterial, ledarskapsutbildningar, daglig verksamhet och knattesatsningar. Av de föreningar som mottog förskottsutbetalningen i april svarar 87 procent att den hjälpte föreningen när pandemin var som svårast under våren.

Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info