Hoppa till sidans innehåll
  • IMG_3310Foto: Martin Henriksson
  • IMG_3635Foto: Martin Henriksson
  • IMG_3713Foto: Martin Henriksson
  • IMG_3692Foto: Martin Henriksson
  • IMG_3315Foto: Martin Henriksson
  • IMG_3711Foto: Martin Henriksson
  • IMG_3544Foto: Martin Henriksson
  • IMG_3670Foto: Martin Henriksson

Dramatiskt straffavgörande när Vetlanda försvarade P18-guldet

16 MAR 2018 14:08
För andra året i rad är Vetlanda BK svenska mästare för P18-lag. Detta efter en oerhört dramatisk final mot Edsbyns IF på Studenternas IP under fredagen.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2018 14:12

När finalhelgen i Uppsala inleddes under fredagen så var det mellan ettan och tvåan i Pojkelitserien och medan Edsbyns IF hoppades fortsätta gå obesegrade genom hela säsongen så siktade Vetlanda BK på att försvara sitt SM-guld från i fjol.

Matchen var jämn och efter den första halvleken stod det 3-3 på resultattavlan. Då, i början av den andra halvleken, kom snön och i det lite svårare föret var det smålänningarna som kopplade greppet. Lagets skyttekung, Jonathan Svensson, placerade snyggt in en boll vid den bortre stolpen i den 52:a minuten. Ett mål som länge såg ut att bli matchvinnande.

Finalen fortsatte att vara precis så jämn som man bara kan hoppas att en final ska vara och efter mycket om och men lyckades också "Byn" kvittera. Detta då Ted Hedell tryckte in 4-4 i matchens 91:a minut. Vilda glädjescener utbröt bland de tillresta Edsbyn-supportrarna, men matchen var ju ännu inte avgjord.

Förlängningen blev en enda stor kavalkad av missade målchanser och det var i det närmaste ett under att inget av lagen lyckades göra mål innan domare Jacob Liljegren blåste av och straffläggning väntade.

– Det är ju en otroligt jämn och spännande match, som blir lite störd av snöfall precis i början av andra. Det blev mer långt spel och ju närmare vi kommer slutet, desto mer panik blir det ju för det är ju ingen som vill göra något misstag, säger VBK-tränaren Mattias Rehnholm.

Väl i straffläggningen kom det mesta att handla om Vetlanda-målvakten Vincent Trygg. Ett år yngre än de flesta av sina lagkompisar klev han fram och räddade tre av Edsbyns straffar innan den avgörande straffen tillslut sköts utanför och VBK-spelarna fick fira sitt andra SM-guld på lika många år.

– Jag kan inte förklara det. Det är helt tomt. Det var bara att ta bollarna (skratt), säger en tagen Trygg efter slutsignalen.

– Det känns helt fantastiskt att inte släppa in en enda boll i straffläggningen.

Vad säger du om ert lag och att få vinna det här guldet tillsammans med de här killarna?

– Det är en helt fantastiskt gäng och det känns helt fantastiskt att vinna, konstaterar Trygg med ett stort leende på läpparna.

Foto: Martin Henriksson.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF