Hoppa till sidans innehåll

Drama i sista kvalomgången - Frillesås klarade sig kvar i Elitserien

13 MAR 2019 22:30
Inför den sista omgången av Elitseriekvalet hade tre lag chansen att ta andraplatsen bakom AIK och det blev dramatiskt enda in i slutet. Tillslut var det på Sjöaremossen det fick jublas högst.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2019 22:30

Redan inför den sista omgången av Elitseriekvalet hade AIK Bandy säkrat avancemang till bandyns högsta serie och onsdagskvällens båda matcher skulle avgöra vilket lag som skulle göra de sällskap.

Falu BS var tvungna att besegra redan klara AIK hemma på Lugnet samtidigt som Frillesås inte fick vinna hemma mot Nässjö, men dessvärre för dalmasarnas del så gick det inte hela vägen. För samtidigt som BS vann komfortabelt med 5-1 hemma på Lugnet så vände Frillesås ett underläge till seger med 3-2 på Sjöaremossen och därmed håller sig hallänningarna kvar i Elitserien.

– Det har varit sång och kramar, mycket folk som är inne i omklädningsrummet och som vill gratulera, säger Frillesås lagkapten Fredrik Johansson till Bandypuls och fortsätter:

– Det är en fruktansvärd glädje men samtidigt en oerhörd lättnad. Jag är uppvuxen här på banan, jag känner alla, jag bor i byn och jag älskar den här klubben. Det här betyder så mycket för så många människor som brinner för den här klubben. Allt bara släpper, tårarna bara rinner.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF