Hoppa till sidans innehåll

Digital avslutning på Damledarutbildningen

07 NOV 2020 10:29
Under två säsonger har Damledarutbildningen pågått och nyligen har deltagarna avslutat utbildningen med att presentera sina examensarbeten digitalt.
  • Skapad: 07 NOV 2020 10:29

Förutom de fysiska träffarna med inriktning på ledarskap, träningslära, träningsplanering idrottspsykologi, kost och näringslära ispass och matchanalyser så har deltagarna haft i uppdrag att göra ett examensarbete som under två kvällar har redovisats digitalt.

Några rubriker på arbeten var: Mixade lag på barn- och ungdomsnivå i bandy, Hur kan det bli fler kvinnliga bandytränare på isen?, Bandyns egen mediabevakning, Norge vs Sverige utvecklingsmässigt.

– Deltagarna har genomfört hela kursen på ett jättebra sätt och med stort intresse och engagemang. Jag hoppas och tror att de kommer att ha nytta av det mesta vi gått igenom och diskuterat. Till vår hjälp har vi haft ett flertal duktiga och inspirerande föreläsare och instruktörer, säger Kjell Edberg, utbildningsansvarig på Bandyförbundet.

Den sista träffen skulle ha genomförts fysiskt i april, men med anledning av pandemin sköts den på framtiden med förhoppningen att det skulle bli bättre. Som alla vet så blev det inte fallet och därför togs beslutet att genomföra slutredovisningarna digitalt.

– Den här utbildningen var ett projekt som Bandyförbundet arrangerade tillsammans med Damnätverket, som inte finns idag. Det betyder att den här utbildningen inte kommer att finnas kvar i den här tappningen men vi får se vad som kommer i framtiden, säger Kjell och fortsätter.

– Inom utbildningssidan håller vi nu på med en stor översyn och framtagande av en ny utbildningsstruktur. Även den får vi återkomma till lite längre fram.

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info