Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Henriksson

Dam: Så spelas SM-slutspelet 2020

15 FEB 2020 18:25
Under lördagen spelades den avslutande omgången av Elitserien Dam och nu står det klart vilka lag som kommer att möta varandra i SM-slutspelet.
  • Skapad: 15 FEB 2020 18:25

När lördagens avslutande omgång av Elitserien Dam var spelad stod det klart att de regerande mästarinnorna Västerås SK hade vunnit grundserien, två poäng före jagande Skutskärs IF och Villa Lidköping BK. Tabellen innebär att VSK och Skutskär redan nu är klara för semifinal och att Villa, AIK, Sandviken och Skirö får spela kvartsfinal.

Efter att matcherna avslutades gjorde lagen sina val av slutspelsmotståndare och där föll tabelltrean Villas val på att möta Skirö AIK i den ena kvartsfinal, vilket då gav AIK mot Sandviken i den andra kvarten. Seriesegrande Västerås valde därefter att spela semifinal på den halvan som innehåller AIK och Sandviken, vilket innebär att Skutskär kommer att ställas mot vinnaren av Villa och Skirö.

– Att vinna serien var ett av de delmål som vi satte upp inför säsongen och det känns jättebra att vi har lyckats med det. Vi ville skaffa oss ett så bra utgångsläge som möjligt inför slutspelet och jag är jättestolt över tjejernas insatser. Vi har gjort mycket mål framåt och släppt in lite bakåt, vilket rimmar med hur vi vill spela, säger VSK-tränaren Olle Wiberg och menar vidare att det inte var helt enkelt att välja sida av slutspelsträdet.

– Det är bra lag alla sex som är kvar, men vi har haft en bra känsla under säsongen mot bland annat AIK, så det känns som ett bra val att ställas mot antingen dem eller Sandviken.

Att målet för VSK är att upprepa succén på Studenternas från i fjol gör han inte heller någon hemlighet av.

– Det är klart att vi vill tillbaka dit. Vi vill spela bandy så länge som möjligt och vi ska göra allt vi kan för att ta oss till en ny SM-final, säger Olle Wiberg.

Skribent: Svenska Bandyförbundet
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF