Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Henriksson

Damnätverket jublar - “Ett väldigt positivt steg att ta”

06 AUG 2019 09:30
Damnätverket inom svensk bandy har en intensiv säsong bakom sig med allt från investeringar i att få fler tjejer att spela bandy med varandra till att promota dambandyn via bok och webb.
  • Skapad: 06 AUG 2019 09:30

– Det har varit ett väldigt positivt steg att ta i arbetet med att synliggöra dambandyn, säger Damnätverkets ordförande Marie S Bergwall.

Bland många satsningar inom svensk dam- och flickbandy så har Damnätverket under säsongen 2018/19 bland annat engagerat sig i Frida Bandy Cup i Vänersborg. Där har nätverket hjälpt till att stärka satsningen på att få fler tjejer att hitta andra tjejer att spela bandy tillsammans med.

– De har gjort ett fantastiskt arbete där nere med det arrangemanget. Bland annat så gjordes det en satsning där de bjöd in tjejer som inte har något tjejlag att spela med och gjorde ett lag av det. Där var vi med och satsade pengar mot bakgrund av att det var en helt ny form för att få tjejer att spela med andra tjejer och de har som sagt gjort ett fantastiskt jobb med cupen i Vänersborg, berättar Damnätverkets ordförande Marie S Bergwall.

Nätverket har även arbetat intensivt med satsningar för att synliggöra och marknadsföra dambandyn på ett tydligare sätt. Ett arbete som bland annat mynnat ut i webbsända matcher och boken Flippa bollen, Linnea!, som släpptes i samband med SM-finalen i år.

– Vi har jobbat med webbsändningar av matcher från bland annat World Cup för damerna och det känner vi har varit ett väldigt positivt steg att ta i arbetet med att synliggöra dambandyn, säger Bergwall och fortsätter med att berätta om boksatsningen:

– Vi startade egentligen arbetet under säsongen 2017/18 med olika förlag, men allting skrevs under hösten och så lanserades den under SM-finalen i år. Det blev mycket arbete under den helgen och Jenny (Svender, ledamot i Svenska Bandyförbundets styrelse reds. anm.) och Linnea (Larsson, bandyspelare och huvudperson i boken) var med i en mängd olika forum under helgen och pratade om boken. Det har varit en väldigt rolig grej och vi upplever att boken har tagits emot väldigt positivt.

BESTÄLL BOKEN >>  

En annan viktig satsning på damsidan har varit den nystartade ledarutbildning för kvinnliga ledare som sträcker sig över två år och där de första tolv deltagarna nu har kommit halvvägs genom sin utbildning. Kommande säsong väntar de avslutande tre utbildningstillfällena.

– Vi vill jobba vidare med den och se till att den först och främst blir återkommande. På sikt hoppas vi givetvis även att den ska integreras i den elittränarutbildning som finns så att vi får in fler kvinnliga tränare överlag. Det är målet med den här satsningen som vi gör nu, säger Marie Bergwall.

Skribent: Martin Gustafsson

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF