Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Henriksson

Covid-19 uppdatering – inför helgens bandycuper

22 OKT 2020 17:27
Svenska Bandyförbundet har torsdag 22 oktober varit på möte med Riksidrottsförbundets (RF) säkerhetsgrupp gällande nya riktlinjer för Upplands Län.
  • Skapad: 22 OKT 2020 17:27

Efter mötet med RF har Bandyförbundet haft ett internmöte hur vi skall hantera de cuper som ligger under helgen.

  
FAKTA
 

Upplands län har inför nya restriktioner som är utfärdade av smittskyddsläkaren i Upplands Län och gäller i 14 dagar.
RF och folkhälsomyndigheterna ser liknade tendenser i följande län; Skåne, Örebro och Stockholm men där är inga beslut fattade ännu.

De nya restriktionerna för Uppland gäller på två av 7 områden som Regionerna kan besluta om. För Upplands län har man gjort restriktion för Lokaltrafiken och folksamlingar, inga restriktioner gäller för Idrotten i Upplands Län just nu - även om man anmodar att skjuta upp de matcher som går att flytta, att träna utomhus om möjligt och att föräldrar inte är med som publik. Finns inga reserestriktioner in och ut från Upplands Län.

  
Svenska Bandyförbundet följer utvecklingen och FHM information och riktlinjer på daglig basis. I dagsläget ser vi inga problem med enskilda matcher där ett lag reser från en region till en annan så länge lagen och domarna använder självskattningsformuläret. Därför har vi gjort detta till ett skallkrav. Och här har lag, spelare och domare ett ansvar att alla som beträder isen är symptomfria (i formulärets mening).

Vi ser en något större risk vid cuper och tittar därför på dessa från cup till cup. I dagsläget är det följande som gäller för de cuper SBF ansvarar för:

Svenska Cupen Herrar
Bandyförbundet har gjort bedömningen att den kan spelas då vi från arrangören fått tydliga signaler på åtgärder. Bl.a. har man en plan för hur man placerar och nyttjar omklädningsrummen samt andra åtgärder för att skilja lagen åt mellan matcherna. Arrangören har också tagit fram en app som man använder för egna spelare, ledare och övrig personal ihop med denna cup för att ha en dagsaktuell riskprofil.

Utöver detta är det viktig att lagen som deltar följer de dokument som är framtagna för Covid19 och att man använder självskattningsformuläret.
 
  
Svenska Cupen ungdom

Här har vi också fått goda indikation från arrangörerna hur de har tänkt så cupen blir Covid 19-säker.

Utöver detta är det är viktig att lagen följer de dokument som är framtagna för Covid19 och att man använder självskattningsformuläret (skall krav).

 
Cuper som SBF inte arrangerar

Allsvenska Cupen för Dam
Där har arrangören valt att stänga denna cup med hänvisning till Covid19 risker.
Bandyförbundet stöder arrangörens beslut.

KOSA-Natta
Här kommer vi att föra en dialog med arrangören om huruvida cupen bör spelas eller ej utifrån hur vi ser på läget i dag. I slutändan är det arrangören som tar beslutet med Bandyförbundet som rådgivare.

Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg