Hoppa till sidans innehåll

Corona: Idrotten i fortsatt dialog med Folkhälsomyndigheten

11 MAJ 2020 13:34
Fredag 8 maj hölls ett möte mellan Svensk Idrott och Folkhälsomyndigheten.
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2020 13:34

Från idrottsrörelsens sida deltog RF (Stefan Bergh, generalsekreterare, och ett par ytterligare medarbetare), Svenska Fotbollförbundet (Håkan Sjöstrand och en ytterligare medarbetare) samt att Svenska Fotbollförbundet också bjudit med en företrädare för Svensk Elitfotboll.

Syftet med mötet var att diskutera FHM:s allmänna råd kring att tills vidare skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper för personer över 18 år.

RF framförde att de i sin roll att företräda samtliga 72 förbund såg vikten av att en eventuell förändrad hållning från FHM kring tävlingsidrott för vuxna behöver omfatta alla idrotter som de 72 idrottsförbunden organiserar. SvFF fick möjlighet att beskriva den modell som de utformat som kan möjliggöra att delar av förbundets tävlingsverksamhet kan inledas med uppfyllande av de övriga föreskrifter som FHM har för att minska smittspridningen.

FHM kommer nu att ta frågan vidare i sin interna beredning. I slutet av nästa vecka kommer ett nytt möte att hållas med mellan myndigheten och företrädare för RF och SvFF.

TILL MER INFORMATION OM CORONAVIRUSET OCH IDROTTEN >>  

Skribent: Svenska Bandyförbundet

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF