Hoppa till sidans innehåll

Beskedet: Uppsala BoIS tackar ja till spel i Elitserien Dam

26 JUL 2019 10:51
Efter att beskedet om att Söråkers IF drar sig ur spel i Elitserien Dam har Svenska Bandyförbundet arbetat med att lösa vakansen. Något man nu lyckats med.
  • Skapad: 26 JUL 2019 10:51

Frågan om den vakanta platsen gick till Uppsala BoIS. Laget, som vann samtliga matcher i Allsvenskan Norra i vintras, förlorade kvalet mot KS Bandy i mars, men när nu möjligheten att spela i Elitserien säsongen 2019-2020 kommer igen så väljer klubben att ta chansen.

– Vi är en förening där alla ska få spela och utvecklas. Under förra säsongen visade vi att vi har många spelare som visar en hög spelmässig klass, säger föreningens ordförande Agnes Ortman, som själv var med och spelade forward den gångna säsongen.

– Detta blir en spännande utmaning för hela föreningen och vi hoppas att vi kan få vara med och bidra till att fortsätta etablera Uppsala som bandystad.

Uppsala BoIS trycker på att de vill vara en förening för alla, oavsett ambitionsnivå och kön. På damsidan kommer det även kommande säsong finnas två seniorlag, ett elitserielag och ett utvecklingslag, som kommer spela i distriktsserien Viktoria Cup.

– Spelarmässigt har vi en stor bredd i laget, där vissa har erfarenhet från spel i elitserien tidigare. Vi har också ett flertal unga stjärnskott. I spelartruppen är alla positiva och beredda att slita hårt för att Uppsala ska få ett etablerat lag i landets högsta serie även på damsidan, skriver klubben.

Även från Svenska Bandyförbundets sida är man nöjda med det faktum att Elitserien Dam åter är fulltalig och välkomnar Uppsala BoIS upp i den högsta serien.

– Det är oerhört positivt att Uppsala BoIS antar denna utmaning och att de så snabbt kom fram till beslut att ta den vakanta platsen i Elitserien, Uppsala BoIS kommer spela enligt avhoppande Söråkers spelprogram med några smärre justeringar, säger tävlingsenhetens Micke Eriksson.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF