Hoppa till sidans innehåll

Bandystjärnan Linnéa Larsson står som förebild för unik bandybok för barn

18 MAR 2019 14:00
I dagarna släpper OLIKA förlag "Flippa bollen, Linnéa!" skriven av Anja Gatu, inspirerad av bandystjärnan och AIK-spelaren Linnéa Larssons uppväxt – om hennes resa till att bli en av våra främsta bandystjärnor.
  • Skapad: 18 MAR 2019 14:00

Sportböcker idag skildrar ofta killar i huvudrollen, och med Sveriges första bandybok för barn i ålder 6 – 9, vill vi lyfta Linnéa Larssons uppväxt och väg till att bli en av våra främsta bandyspelare.

"Flippa bollen, Linnéa!" innehåller många närkamper och tävlingsmoment på isen, hennes starka vinterlängtan och förväntan inför ExTe-cupen. Men också och en stor dos spänning; på väg till IP ligger nämligen ett ödehus!

– Bandy är artisteri för mig, att få känna mig fri och bjuda på det lilla extra som bandyn verkligen gör och är, säger landslagsstjärnan.

Linnea Larsson

Linnéa Larsson föddes 1995, började spela bandy redan som treåring och har redan hunnit med VM och NM- guld. Numera är hon etablerad i landslaget.

– Det skrivs och uppmärksammas alldeles för sällan om kvinnliga idrottsutövare och förebilder. Att få chansen att skapa något som jag själv efterfrågade som liten är jag jätteglad för. Boken är betydelsefull inte enbart för mig, utan också för sporten i stort. Det var viktigt för mig att boken speglar tjusningen med att utöva sporten, så att det väcker intresse och får fler att vilja spela!, säger Linnéa om boksläppet.

Bandyförbundets styrelseledamot Jenny Svender framhåller också hur viktigt det är att skildra tjejer som självklara utövare för att sända ut tydliga signaler om att bandyn är till för alla.

– I en idrott präglad av en manlig tradition är en bok om en tjej med drömmar och driv inom bandysporten viktig. Förhoppningsvis kommer boken att leda till att fler att lockas till vår fina idrott, säger hon.

Flippa bollen, Linnéa! är skriven av sportjournalisten och författaren Anja Gatu och illustrerad av Johanna Arpiainen. Anja har tidigare skrivit böcker om bland annat Kosovare Asllani och Marta Vieira da Silva.

Anja Gatu Johanna Arpiainen
På bilderna: Anja Gatu och Johanna Arpiainen.

-------

OLIKA arbetar på olika områden för att driva positiv förändring i frågor som rör normer, genus & mångfald. De vill ge människor fler möjligheter att känna igen sig så att de kan utveckla sina egna unika personligheter och vågar vara sig själva. Det utgår dem ifrån i alla deras böcker, utbildningar, och när de hjälper företag att utveckla sina varumärken och produkter.

Skribent: Svenska Bandyförbundet
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF