Hoppa till sidans innehåll

Bandyallsvenskan: Större öppenhet mellan domare och tränare

11 SEP 2019 18:34
I Örebro utbildades domare, tränare och säkerhetsansvariga samtidigt som den Allsvenska Serieföreningens styrelse hade möte och internutbildning av en ny teknikplattform.
  • Skapad: 11 SEP 2019 18:34

Det togs även nya initiativ för att få en större öppenhet mellan tränare och domare.

– Det viktigaste är att vi tar tränarnas kritik på allvar, framförallt gällande en tydligare rollfördelning mellan huvuddomare och assisterande domare. Vi gjorde grupparbeten på just det området och utifrån det kommer vi att jobba fram ett styrdokument för hur vi ska jobba, säger Håkan Sjösten, ordförande i Bandyförbundets regel- och domarkommitté.

Därefter hade domarnas kursledning, bestående av Håkan och Keijo Hyvärinen, ett möte med de allsvenska tränarna.

– Öppenheten gällande vad vi har för fokus på utbildningen var uppskattad. Vi förklarade även det nya regelverket med videogranskning och de nya reglerna gällande bland annat lindrigt matchstraff, säger Håkan.

– Det var en positiv träff och det är bra att man får saker och ting förklarade. Det är jättebra med videogranskning när det gäller skador och så vidare. Men sen kan vi inte jaga domarna med blåslampa för varje beslut som tas. Ibland blir en offside eller ett frislag fel. Det är viktigt för oss ledare att ha rätt attityd. Sen kan man ju säga saker i stundens hetta, säger Roger Carlsson, tränare i Katrineholm.

TILL BANDYNS REGELBOK (PDF) >>  

De allsvenska tränarna fick även tid att sitta ner tillsammans.

– Det är positivt att få en relation till de andra tränarna och diskutera olika saker. Jag som ledare har ansvar tillsammans med spelarna för vad som sker i samband med en match. Får jag höra att någon spelare till exempel har uttryckt sig olämpligt är det viktigt att man som ledare tar ansvar och pratar med den personen, säger Roger.

Skribent: Erik Jonsson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Nyheter Dam-VM
Seminarie Dam-VM