Hoppa till sidans innehåll

”Arenamötena måste prioriteras”

21 JAN 2020 09:17
Nu kallar Svenska bandyförbundet till fortsatta möten om arenafrågan. - Jag hoppas att så många som möjligt kommer för det här är grymt viktigt, säger Seppo Vaihela, ordförande i förbundets plan- och miljökommitté.
  • Skapad: 21 JAN 2020 09:17

 - Om inte idrotten, i vårt fall bandyn, har anläggningar som motsvarar krav och förväntningar från föräldrar, barn och andra utövare – hur ska vi då kunna locka dem till oss?

En retorisk fråga som Seppo Vaihela adresserar till såväl politiker som till föreningarna runt om i landet.

 Föreningarna har redan träffats i ett första arenamöte och bildade då ett nätverk i syfte att stötta och hjälpa varandra.

Nu kallar förbundet alltså till nya träffar, en i Borås och en i Uppsala. Till mötet kommer också bandyns arenapartner. Det är en samling av åtta företag som alla har olika specialkunskaper i hall- och arenabygge och som är intresserade av att vara med och utveckla svensk bandy.

 - Syftet med mötet är att föreningarna ska träffa dels varandra, men också våra partners så att de kan diskutera och få tips och råd om olika byggmöjligheter, säger Seppo Vaihela.

 I dag finns 14 inomhushallar i Sverige. Åby/Tjurheda och Söderhamn har nyligen byggt och Stockholm, Bollnäs, Karlstad och Katrineholm är på gång. Och de byggs inte bara för bandyverksamheten, skolor, fritidsgårdar och allmänheten har också möjlighet att nyttja hallarna.

 - Intresset finns på många orter, men det är inte lätt för föreningarna att driva de här frågorna på egen hand, fortsätter Seppo Vaihela. Mötena kommer att bidra med ny nyttig kunskap och dessutom finns vi i förbundet för att stötta i till exempel diskussioner med kommuner och politiker.

Arenamötena sker i Borås den 6 februari och i Uppsala den 13 februari.

- Min förhoppning är att så många föreningar som möjligt sluter upp. Den här dagen måste prioriteras för den kommer att ge effekt, det är jag helt övertygad om, säger Seppo Vaihela. Med mer kunskap och fler insikter blir alla mer engagerade och då kommer det att bli ett större driv i de här viktiga frågorna.

Fotograf, toppbild: Romus Ramström.


Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF