Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lasse Jansson, katrineholmbandy.se

Allsvenska kvalet avgjort - “Fruktansvärt skönt”

13 MAR 2019 21:41
Det blev bara en ettårig sejour i Division 1 för UNIK Bandy och Nitro/Nora BS. Nu står det klart att de båda lagen, tillsammans med TB Västerås och Katrineholm Bandy, är klara för allsvenskt spel nästa säsong.
  • Skapad: 13 MAR 2019 21:41

Efter en lång säsong står det nu klart vilka lag som tar sig upp från Division 1 till Bandyallsvenskan till nästa säsong. Kvalet avgjordes i två fyralagsgrupper där ettan och tvåan i respektive grupp kvalificerades till allsvenskt spel under säsongen 2019/20.

I Grupp A skulle TB Västerås försöka försvara sin allsvenska plats mot UNIK Bandy, som åkte ur Bandyallsvenskan i fjol, GT76 och Karlsborgs BK. Ett uppdrag som det forna Elitserielaget lyckades med efter att ha vunnit fyra av de fem inledande matcherna. Samma facit hade Uppsalalaget UNIK och därmed är de tillbaka i den näst högsta serien efter blott ett år i Division 1.

– Det känns fruktansvärt skönt. Det var inget snack, det var våran match. Men grabbarna har varit helt fantastiska hela säsongen, och vi har hela tiden trott på det vi har gjort. Jag finner inga ord, det är fantastiskt att få vara med om, sade UNIK:s Johan Wennman till UNT efter söndagens vinst mot GT76.

I den andra kvalgruppen var det Katrineholm Bandy som skulle försvara sin allsvenska plats i konkurrens med Nitro/Nora BS, som åkte ur Bandyallsvenskan i fjol, Tjust Bandy och Mölndal Bandy. Sörmlänningarna tog sju poäng på sina första fyra matcher och säkrade därmed ett nytt kontrakt, men i den femte matchen föll man mot Nitro/Nora. Ett resultat som gjorde att även Nora blev klara för Bandyallsvenskan 2019/20.

– I kvalet har vi varit det bättre laget och jag är så glad för killarna skull att vi är kvar i allsvenskan, sade Katrineholmstränaren Roger “Gubben” Carlsson till Katrineholms-Kuriren efter att kontraktet säkrats borta mot Tjust Bandy.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF