Hoppa till sidans innehåll

Aftonbladets storsatsning viktig för bandyn

20 JAN 2020 10:06
Aftonbladets storsatsning på bandyn tas emot väl av Svenska bandyförbundets ordförande Per-Anders Gustafsson. - Oerhört positivt! Det här visar för ungdomarna att bandy är en attraktiv sport, säger han.
  • Skapad: 20 JAN 2020 10:06

 Svensk bandy har en stark förankring hos svenska folket och när nu Aftonbladet sänder samtliga säsongens elitseriematcher på tv blir sporten ännu mer tillgänglig.

- Vi har synts bra i Bandypuls tidigare men har fått för lite tid i riksmedia, säger Per Anders Gustafsson. Tidigare har hockey och fotboll tagit mest plats i rörligt media men i takt med att produktionerna utvecklas och det blir enklare att göra bra kvalitet av matcherna så blir det allt viktigare för de stora aktörerna att knyta till sig rättigheterna till de allra största sporterna.

I avtalet mellan Svenska bandyförbundet och Aftonbladet ingår inte bara tv-sända matcher utan också utökad rapportering i papperstidningen.

- Det är jättebra att bandyn får det utrymme i media som sporten är förtjänar, säger Per Selin, elitseriens ligachef. I de kanaler vi har synts tidigare har intresset varit stort, men vi har mest nått de redan bandyfrälsta. Nu når vi även personer som inte brukar titta eller läsa.

- Tack vare den här satsningen kommer vi att kunna få en bra skjuts i utvecklingen av både ungdoms- och dambandyn och det känns bra att det kommer alla till del.

Sedan årsskiftet sänds samtliga matcher i herrarnas elitserie. Från och med i höst ska dessutom ett 20-tal matcher från elitserien dam visas i tv.

Bandypuls rättigheter påverkas inte av avtalet utan där sänds bandy som vanligt, liksom valda matcher i elitserien för damer samt hela slutspelet.


Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF